Nasıl geldiği bilinmiyor: 5 yaşındaki depremzede Türk çocuk Hollanda’da tek başına bulundu

Hollanda’nın Maastricht kentinde, depremzede olduğunu söyleyen 5 yaşındaki bir Türk çocuğu yalnız halde bulundu. Anne ve babasının 6 Şubat Kahramanmaraş depreminde yaralandığını ve Türkiye'de olduğunu söyleyen çocuğun ülkeye nasıl geldiği bilinmiyor.

Gündem 24 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Maastricht Polisi 5 yaşındaki Türk çocuğun fotoğrafını Instagram'dan yayımladı.

Hollanda’nın güneyindeki Maastricht kentinde, depremzede olduğunu söyleyen 5 yaşındaki bir Türk çocuğu yapayalnız halde bulundu.

BBC Türkçe’den Yusuf Özkan’ın haberine göre tek kelime Hollandaca bilmeyen çocuğun ülkeye nasıl geldiği araştırılıyor.

Maastricht polisinin Instagram hesabından ‘Büyük şehirde tek başına’ başlığıyla yapılan açıklamada, 5 yaşındaki bir Türk çocuğunun şehir merkezinde yalnız başına dolaşırken bulunduğu belirtildi.

Türkçe konuşan ve hiç Hollandaca bilmeyen çocuk, polisin açıklamasına göre bir şekerci dükkanına götürüldü, şeker alındı ve karakolda misafir edildi.

Türkçe bilen bir polisle konuştuğu açıklanan çocuğun, anne ve babasının depremde yaralandığı ve Türkiye’de olduklarını söylediği belirtildi.

6 Şubat Kahramanmaraş Depremi’nden sonra Hollanda’ya nasıl geldiği konusunda bilgi verilmezken, çocuk sosyal hizmet uzmanlarına teslim edildi.

Erdoğan depremde ölenleri hatırlattı: 'Buna rağmen 50 bin vatandaşımız bizimle buluştu'Erdoğan depremde ölenleri hatırlattı: ‘Buna rağmen 50 bin vatandaşımız bizimle buluştu’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.