Akşener, Ümit Özdağ ile uzlaşılacağından emin

Seçimlere dört gün kala Akşener’in gündeminde Kılıçdaroğlu ile Ümit Özdağ arasındaki müzakereler ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mitinglerde izlettiği montaj görüntüler vardı. Akşener, ‘Özdağ ile Kılıçdaroğlu’nun uzlaşacağından eminim’ dedi. Erdoğan’a ise ‘Çok ayıp’ diye seslendi.

Siyaset 24 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turuna dört gün kala, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ev ziyaretlerine ve temaslarına İstanbul’da devam etti.

Erdoğan, 7 Mayıs’ta Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nde düzenlediği Büyük İstanbul Mitingi’nde montaj bir videoyu gerçekmiş gibi vatandaşlara izletmişti.

Cumhur İttifakı cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün TRT’de katıldığı canlı yayında, mitinglerde izlettiği videolar için “Kılıçdaroğlu’nun, Kandil’dekilerle video çekimleri var. Bunları yayınladılar. ‘Haydi, haydi, haydi’. Anladınız mı? Kandil’dekilerle bu şekilde ama montaj, ama şu, ama bu… Video çekimlerini yaptılar. PKK’lılar videolarla bunlara destek verdi” değerlendirmesini yaptı.

Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasında çok sert ‘montaj’ atışmasıErdoğan ile Kılıçdaroğlu arasında çok sert ‘montaj’ atışması

Erdoğan’ın bu sözleri dün seçim çalışmaları kapsamında İstanbul Çekmeköy’de temaslarda bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e soruldu. Akşener şunları söyledi:

“Cumurbaşkanı’na yakışmayacak bir tutum. Gerçekten çok ayıp. Bu ülkenin hâlâ seçilmiş Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim gününe kadar. Çok acı, gerçekten çok ayıp. Bu ucube sistemin getirdiği güç itibariyle ona oy versin vermesin her birimizin can güvenliği ona emanet. Bir siyasetçi olabilir Sayın Kılıçdaroğlu ama neticede bir vatandaş. Bizleri PKK’lılıkla suçlamak, aklınıza gelen her türlü çirkinlikle suçlamak ve sonra da ‘Ne var canım bunda. Montaj olur şu olur bu olur’ demek… Ben buna uygun kelime bulamıyorum. Sadece çok ayıp bulduğumu söylüyorum ve bir cumhurbaşkanının bu duruma düşmesinin gerçekten çok ayıp olduğunu düşünüyorum.”

Uzlaşacaklarına eminim

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ görüşmelerine dair de konuşan Akşener, şunları kaydetti:

“Mutabakat metni henüz gelmedi, her ikisi muhtemelen fikirlerini birleştirdikten sonra iletilecektir. Geldiği zaman fikrimi söylerim ama tekrar söylüyorum. Sayın Özdağ’ın sığınmacılar, Anayasa’nın dört maddesi konusunda Millet İttifakı’nın bileşenlerinin bir itirazı yok. Dolayısıyla uzlaşacaklarına eminim.”

Akşener, AK Parti listesinden Meclis’e giren HÜDA PAR’ın kendisi hakkında suç duyurusunda bulunmasıyla ilgili soruya “Benim için şeref madalyasıdır” yanıtını verdi. HÜDA PAR ile Akşener arasındaki tartışmanın detaylarını buradan okuyabilirsiniz.

Özdağ'ın 'talepler iletildi' sözüne Gelecek ve DEVA'dan yanıtÖzdağ’ın ‘talepler iletildi’ sözüne Gelecek ve DEVA’dan yanıt

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.