Erdoğan’ın danışmanı 11 ili PKK bağlantılı ilan etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanı Ayhan Ogan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na oy veren HDP'li seçmenleri kastederek "Sayın Kılıçdaroğlu vatanseverdir PKK ile ne alakası var canım" dedi.

Siyaset 24 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanı Ayhan Ogan, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Kılıçdaroğlu’na oy veren seçmenleri terör örgütü PKK ile bağlantılı olmakla suçladı.

Ayhan Ogan, sosyal medya hesabından bir tablo paylaşarak “Sayın Kılıçdaroğlu vatanseverdir PKK ile ne alakası var canım” sözlerine yer verdi.

Söz konusu tabloda, HDP’nin etkin olduğu illerden Kılıçdaroğlu’na yüksek oranda oy verildiği bilgisi bulunuyor.

İkinci tur startı verildi... Kılıçdaroğlu: ‘Buradayım be!’, Erdoğan: ‘Tarihi zafer yakın!’İkinci tur startı verildi… Kılıçdaroğlu: ‘Buradayım be!’, Erdoğan: ‘Tarihi zafer yakın!’

Tabloda yer alan Ardahan, Ağrı, Tunceli, Siirt, Şırnak, Diyarbakır gibi illerde oy kullanan yurttaşları PKK bağlantılı olmakla itham eden Ogan’a tepki yağdı.

O tepkilerden biri de hukukçu Ruşen Gültekin’den geldi.

Ogan’ın paylaşımını alıntılayan Gültekin şunları yazdı:

“Bilgi doğru, yorum dehşet verici.  Bölge halkı Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı olsun ve adalet gelsin istiyor. PKK ise Kılıçdaroğlu gelmesin diye elinden geleni yapıyor. Ancak siz 7 milyon seçmeni terörist görürseniz böyle vahim bir paylaşım yapabilirsiniz. Gerçekten tüyler ürpertici”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.