Oğan ‘seçime kadar sessiz kalacak’

Ata İttifakı’nın en büyük bileşeni Zafer Partisi, Millet İttifakı adayı Kılıçdaroğlu’na destek kararı verdi. Ümit Özdağ’ın kararının ardından gözler Sinan Oğan’a çevrildi. Oğan’a yakın bir isim 10Haber’e yaptığı açıklamada Sinan Oğan’ın seçime kadar sessiz kalacağını söyledi.

Siyaset 25 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Cumhurbaşkanlığı seçiminin birinci turunda Sinan Oğan’ı aday gösteren Ata İttifakı’nın bileşenleri seçimin ikinci turunda bağımsız karar açıkladı. İttifak içindeki Adalet Partisi Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na ilk destek açıklamasını yapan parti oldu. Partinin genel başkanı Vecdet Öz, aday gösterdikleri Sinan Oğan’ın 14 Mayıs’tan sonra telefonlarına çıkmadığını söyledi.

Sinan Oğan ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la Dolmabahçe’de yaptığı görüşmeden iki gün sonra Erdoğan’a destek açıklaması yaptı. Oğan kararını ittifakın hiçbir bileşeni olmadan, yalnız yaptı. Hatta açıklamasından dakikalar sonra Ümit Özdağ’dan “Görüşleri kendisini bağlar” açıklaması geldi.

Bir küçük partiden daha Kılıçdaroğlu'na ikinci tur desteğiBir küçük partiden daha Kılıçdaroğlu’na ikinci tur desteği

İttifak içindeki en yüksek oyu alan Zafer Partisi ise kararını dün açıkladı. Genel Başkan Ümit Özdağ, karar vermeden önce üç kez Kemal Kılıçdaroğlu’yla, bir kez de AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’la görüştü. Ümit Özdağ, sığınmacıların geri dönüşüne odaklanan bir konuşmayla birlikte ikinci turda Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini duyurdu.

Özdağ’ın kararının ardından gözler Ata İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olan Sinan Oğan’a çevrildi. 10Haber’e konuşan Oğan’a yakın bir isim, “Sinan Oğan bu süreçte sessiz kalacak” dedi, Oğan’ın “Konuşmanın zamanı gelecek” dediğini aktardı.

Oğan’ın sessizliğini ne zaman bozacağına ilişkin sorumuza ise “Sinan Oğan seçimlere kadar konuşmayacak” yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu ve Özdağ protokol yazıyor: 7 maddede uzlaşmışlarKılıçdaroğlu ve Özdağ protokol yazıyor: 7 maddede uzlaşmışlar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.