Ankara’da IŞİD operasyonunda 18 kişi gözaltına alındı

Ankara'da IŞİD'le bağlantılı olduğu tespit edilen tamamı yabancı uyruklu 20 kişiyi yakalamak için operasyon başlatıldı. 18 kişinin gözaltına alındığı operasyonda iki kişinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Gündem 26 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, çatışma bölgelerindeki IŞİD mensuplarıyla irtibatlı olduğu belirlenen 20 yabancı uyruklu zanlının yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı. Ekiplerce belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda 18 şüpheli gözaltına alındı. Emniyet kaynakları, diğer iki zanlının yakalanması için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

10Haber o operasyonu yazıyor: İşte IŞİD’lilerin örgütlendiği yeni cemaat10Haber o operasyonu yazıyor: İşte IŞİD’lilerin örgütlendiği yeni cemaat

Bu hafta içinde İstanbul ve Ankara merkezli yapılan iki ayrı operasyonda IŞİD’le bağlantılı oldukları değerlendirilen en az 30 kişi gözaltına alındı. Son dönemde artan operasyonların, Türkiye’de yakalanan üst düzey IŞİD yöneticilerinin verdiği bilgiler ve deşifre olan ağlar üzerinde yürütülen istihbarat faaliyetleri olduğu biliniyor. Özellikle 24 Mayıs’ta İstanbul’da yapılan operasyonda yakalanan Bilal Özbuğday’ın örgüt adına ‘Takva’ grubunun faaliyetlerini yürüttüğü, grubun Marmara sorumlusu olduğu, kadılık görevini üstlendiği ve sözde İstanbul Valisi olarak Selman Salış’ı atadığı ortaya çıkmıştı.

IŞİD operasyonları sürüyor: Bir ayda yedi operasyon, 74 gözaltıIŞİD operasyonları sürüyor: Bir ayda yedi operasyon, 74 gözaltı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.