Belçikalı kıymetlimiz Hooverphonic İstanbul’a geliyor

Hooverphonic, bu yaz yolu İstanbul'dan geçecek müzisyenler kervanına katıldı. Belçikalı trip hop ve pop müzik topluluğu Hooverphonic, 14 Temmuz'da Uniq Açıkhava Sahnesi'nde İstanbullu hayranlarına 25 yılı geride bıraktıkları kariyerlerinin sevilen şarkılıarını seslendirecek.

Kültür Sanat 26 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Hooverphonic, 14 Temmuz'da İstanbul'da konser verecek.

Hooverphonic, bir yıllık aranın ardından yeniden İstanbul’a geliyor. Kurulduğu 1996 yılından bu yana müzik listelerinde yer edinmeyi başaran Belçikalı topluluk Hooverphonic, 14 Temmuz 2023 Cuma, Uniq Açıkhava Sahnesi’nde İstanbullu müzikseverlerle buluşacak. Epifoni ve Kod Müzik organizasyonu ile İstanbul’a gelecek olan Hooverphonic pop klasiğine dönüşen şarkılarını seslendirecek. Konserin biletlerine passo.com.tr‘den ulaşmak mümkün.

Senfonik esintilerle öne çıkıyor

Konserler açısından oldukça hareketli bir yaz geçirmeye hazırlanan İstanbul’un Belçikalı konukları, son yıllarda senfonik konserlerle de dikkat çekiyor. Geçen yıl Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’nda senfoni orkestrasıyla sahneyi paylaşan Hooverphonic, bu kez daha sade ve daha köklerine bağlı bir konseptle sahnede olacak. Ülkelerinin bulutlu ve yağmurlu havasının etkilerini yer yer şarkılarında da hissettiren Hooverphonic, 2020’de ülkesini Eurovision’da temsil edecekti. Ancak pandemi nedeniyle yarışma iptal edilince bu hayalin gerçekleşmesi için bir yıl beklemek zorunda kaldılar. Grup, 2021’de gerçekleştirilen Eurovision Şarkı Yarışması’nda Belçika’yı temsil etti ve 287 puanla 7. oldu.

27. yılını kutlayan Hooverphonic kariyeri boyunca alışılmışın ve konfor alanının dışına çıkmayı sevdi. İki kurucu üyesi söz yazarı Alex Callier ve gitarist Raymond Geerts ilk günden itibaren grubun bel kemiği olurken Belçikalı topluluk solist konusunda o kadar da istikrarlı olamadı. Solist olarak farklı isimlerle çalışan Hooverphonic 2020’den beri eski dostları Geike Amaert ile müzikal yolculuğuna devam ediyor. Amaert, önceki yıllarda da grubun solistiliğini yapmıştı.

Hooverphonic,  ‘2Wicky’, ‘Eden’, ‘Mad About You’, ‘Anger Never Dies’, ‘Amalfi’, ‘Badaboum’ ve ‘Romantic’ gibi hit parçalarla ülkemizde de oldukça seviliyor. Grubun yepyeni şarkısı ‘Por Favor’ ise geçen hafta yayınlandı.

The Prodigy ile eski günleri yâd edeceğizThe Prodigy ile eski günleri yâd edeceğiz

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.