İbrahim Kaboğlu’ndan Abdüllatif Şener’e: Sözlerim ona yanıt değil

CHP'nin 28'inci dönem milletvekili listesinde yer almayan Abdüllatif Şener ile İbrahim Kaboğlu arasındaki polemik sürüyor. Kılıçdaroğlu'nun verdiği sözleri Meclis çoğunluğunun Ak Parti'de olması nedeniyle tutamayacağı tartışmasında, Kaboğlu ile Şener birbirine yüklendi.

Siyaset 26 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

CHP’nin 28’inci dönem milletvekili listesinde yer almayan Abdüllatif Şener, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimi kazanması halinde kanun çıkarıp bütçe yapamayacağını, verdiği sözlerden hiçbirini gerçekleştiremeyeceğini söyledi. Şener, katıldığı NTV canlı yayınında “Millet ittifakının en büyük iddiası olan güçlendirilmiş parlamenter sistem artık hayal. Kanun çıkaramaz, bütçe yapamaz” dedi.

Abdüllatif Şener’e yanıt, CHP’nin 28’inci dönem milletvekili listesinde yer almayan bir başka isim olan İbrahim Kaboğlu’ndan geldi.

İbrahim Kaboğlu, Cumhur İttifakı’nın Meclis’teki çoğunluğunun, yönetimde istikrar veya istikrarsızlık etkeni olmayacağını belirterek, “Cumhur İttifakı’nın 5 yılı siyasi istikrarsızlıkların ve ekonomik krizin derinleştiği bir dönem oldu. Yasama-yürütme arasında karşılıklı denge-denetim yoluyla devlet yönetimi, toplumdaki derin ayrışmaları onarıcı bir işlev de görebilir” dedi.

CHP'nin vekil listesine giremeyen Abdüllatif Şener ile İbrahim Kaboğlu'nun 'istikrar' polemiğiCHP’nin vekil listesine giremeyen Abdüllatif Şener ile İbrahim Kaboğlu’nun ‘istikrar’ polemiği

Şener’den Kaboğlu’na yanıt

İbrahim Kaboğlu’nun sosyal medyada yayınladığı yazılı açıklamasını Abdüllatif Şener’e sorduk. Şener, seçim öncesi konuşmak istemediğini belirterek şu açıklamayı yaptı:

“Kabaoğlu’nun açıklamasını görmedim. Söylediklerimin hepsi Anayasa’da açıkça yazılıdır.”

Abdülltaif Şener, İbrahim Kabaoğlu’nun açıklamasının CHP tarafından istenediğini öne sürüp “Parti ondan söylediklerimin doğru olmadığına yönelik yorum istemiş sanırım. O da söylediklerimin hepsinin doğru olduğunu yansıtan hukuki değil, yapay şeyler söylemiş. Temel varsayımı asla gerçekleşmeyecek ‘meclis ve cb arasında iyi niyet ve uyumun olacağına’ dayalı” değerlendirmesinde bulundu.

Kaboğlu’ndan Şener’e: Doğru değil

Abdülltaif Şener’in sözlerini de İbrahim Kabaoğlu’na sorduk.

İbrahim Kabaoğlu ise Şener’in iddia ettiği gibi CHP tarafından görevlendirilmediğini söyleyip şu açıklamayı yaptı:

“Ben bu görüşü 14 Mayıs’tan bu yana savunuyorum. Mesajımı sosyal medyada yayınlandıktan sonra Şener’in açıklamalarını öğrendim. Ona bir yanıt değil. Benim yanıtım,
14 Mayıs akşamı yapılan balkon konuşmasının yaratmayı amaçladığı bilgi kirliliğinin önüne geçmekti.”

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a montaj davası ve hodri meydanKılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a montaj davası ve hodri meydan

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.