Pirlo Karagümrük’ten neden ayrıldığını açıkladı

Karagümrük’le yollarını ayıran Andrea Pirlo, kulübe veda açıklamasında kariyerinde yeni bir meydan okuma isteğinin kararında ağır basan faktör olduğunu söyledi.

Spor 26 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Pirlo, Karagümrük'e veda etti.

Karagümrük, Çarşamba günü yapılan açıklamayla Andrea Pirlo’yla yollarını ayırdı. İstanbul ekibi sezon sonuna kadar takımın başına Alparslan Erdem’in geçtiğini açıkladı.

Pirlo, ayrılığın ardından ilk açıklamasını sosyal medyadan yaptı. İtalyan, Karagümrük’e teşekkür ederken, yeni meydan okuma isteğinin süreçte etkili olduğunu belirtti. İtalyan teknik direktör şunları söyledi: “Kendim için ve profesyonel gelişimim için zorlu ve yoğun bir yıl oldu. Farklı bir şehri ve kültürü tanıma fırsatım elde ettim ancak sonunda farklı bir meydan okuma isteği galip geldi. En başından beri beni destekleyen Karagümrük’e ve taraftarlarına, kararımı anlayışla karşılayacakları için teşekkür ediyorum. Bugünden itibaren yeni bir taraftarınız var.”

Karagümrük'te Andrea Pirlo out, Alparslan Erdem in!Karagümrük’te Andrea Pirlo out, Alparslan Erdem in!

Karagümrük’le toplam 34 maça çıkan İtalyan, bu karşılaşmalarda 11 galibiyet, 11 beraberlik ve 12 yenilgi elde etmişti. Pirlo teknik direktörlük kariyerinde daha önce Juventus ve Juventus U23 takımlarını da çalıştırmıştı.

Türk futbolundan bir yıldız kaydı! Fenerbahçeli Ergun Öztuna hayatını kaybettiTürk futbolundan bir yıldız kaydı! Fenerbahçeli Ergun Öztuna hayatını kaybetti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.