Alec Baldwin: Artık kamusal bir kişilik olmak istemiyorum

Alec Baldwin, zor günlerin ardından film setine geri döndü. 'Rust' filminin çekimleri sırasında rol icabı kullandığı silahıyla görüntü yönetmeninin ölümüne neden olan Baldwin, yargılamanın akıbeti kendisi adına olumlu seyredince çekimlere geri dönmüştü.

Kültür Sanat 27 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
'Rust' filminde ölümle sonuçlanan kazanan hemen öncesindeki sahnede Alec Baldwin, içi dolu silahıyla görülüyor.

Alec Baldwin zorlu geçen ayların ardından ‘Rust’ isimli filminin çekimlerine devam ediyor. 21 Ekim 2021’de yeni filminin çekimleri esnasında yapımın görüntü yönetmeni Halyna Hutchins’ın, elindeki silahın yanlışlıkla ateş alması sonucu ölümüne neden olan Baldwin, hem psikolojik hem de hukuki açıdan sıkıntılı bir dönem geçirmişti. Geçen ay mahkemenin kasıtsız insan öldürme suçlamasını düşürmesi, Baldwin’i en azından hukuki süreçte bir nebze de olsa rahatlamış durumda. Ancak ünlü oyuncunun yargılanması henüz bitmiş değil. Mahkeme kararı sonrası yarım kalan filminin çekimlerine devam etme kararı alan Baldwin, uzun aradan sonra soluğu yeniden sette almıştı. Ancak 65 yaşındaki Alec Baldwin’in sete geri dönme kararı tepkilerle karşılanmıştı.

Alec Baldwin, ölümden haberdar değildi

Hukuki süreçte bir nebze de olsa rahat bir nefes alan Baldwin, duygusal açıdan yaşadığı zorlukları atlatamamışa benziyor. Amerikalı medya kuruluşlarına verdiği röportajlarda gözleri dolan Baldwin, içinde bulunduğu durum hakkında bir açıklama daha yaptı. Çekimler esnasında dolu olmaması gereken silahıyla set arkadaşının hayatını kaybetmesi neden olan Baldwin, ‘Rust’ filminin gişe gelirini Hutchins’ın 10 yaşındaki çocuğunun eğitiminde kullanılacağını açıkladı.

Alec Baldwin kaza sonrası Hutchins’ının ölümünden haberdar değildi. Polisin uzun süren sorgusu sonrası eşi Hilaria ile telefonda konuşan Baldwin, acı gerçeği o an öğrenmişti. İngiliz The Times gazetesinde yer alan haberde eşiyle gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Baldwin bu gerçekle yüzleştikten sonra “Artık yaşamak için bu işi yapmak istemiyorum. Halka açık biri olmak istemiyorum” demişti.

Görüntü yönetmeni Hutchins’in hayatını kaybettiği olaydan yaralı kurtulan filmin yönetmeni Joel Souza ile çekimleri Santa Fe kentinde sürdürüyor. Filmin gösterim tarihi ise şu an için bilinmezliğini koruyor.

Alec Baldwin’e yönelik suçlamalar düşürüldü: Çekimler kaldığı yerden devam ediyorAlec Baldwin’e yönelik suçlamalar düşürüldü: Çekimler kaldığı yerden devam ediyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.