ENKA Sanat’tan 40. yıl projesi: Lara Tara Sanat Bursu

ENKA Sanat, 4o. yılında yeni bir destek programına başlatıyor. Lale Tara Sanat Bursu yetenekli genç sanatçıların yurt dışındaki lisans ve lisansüstü eğitimlerine destek olmayı amaçlıyor

Kültür Sanat 27 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Burs programı bu yıl klasik müziğe odaklanıyor.

ENKA Sanat, 40. yılında özel bir burs programı başlatıyor. Lara Tara Sanat bursuyla yetenekli genç sanatçıların yurt dışındaki lisans ve lisansüstü eğitimlerine destek oluncak. Burs programı ilk yıl klasik müzik eğitimine odaklanıyor. Lara Tara Bursu’nun seçici kurulunda İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası Flüt Grup Şefi ve aynı zamanda Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası Solo Flütçüsü Bülent Evcil, Viyolonsel Sanatçısı ve MSGSÜ İstanbul Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Dilbağ Tokay, piyanist ve besteci Fazıl Say, piyanist ve Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Gökhan Aybulus ve ENKA Vakfı temsilcisi bulunuyor.

2 genç yeteneğe 2 milyon TL destek

Yeni başlayacak olan burs programı hakkında konuşan ENKA Sanat Direktörü Gül Mimaroğlu, “Sayın Lale Tara’nın yıllardır genç sanatçılara verdiği desteği sürdürülebilir kılmak amacıyla hayata geçirdiğimiz burs ile, Türkiye’deki yetenekli genç sanatçıların yurt dışındaki eğitimlerine katkı sağlayarak onların potansiyellerini geliştirmelerine destek olacağız. Her yıl Seçici Kurul’un belirleyeceği 2 genç yeteneğe ilk yılımızda 2 Milyon TL’lik burs desteği taahhüt ediyoruz. Bu yıl klasik müzik alanına odaklanan burs ile önümüzdeki yıllarda diğer sanat dallarına yönelik çalışmalar da yürüteceğiz” dedi.

Uluslararası arenada kendilerine yeni ufuklar açmayı hedefleyen genç sanatçıların eğitim hayatlarına önemli bir destek sağlayacak burstan her yıl, açık çağrı neticesinde toplanan talepleri değerlendiren Seçici Kurul’un belirlediği isimler faydalanabilecek. Başvurular 1 Haziran –  5 Temmuz tarihleri arasında ENKA Sanat’ın web sitesi üzerinden gerçekleştirilecek. 28 Temmuz’daki mülâkatın ardından da bursiyerler ağustos ayının ilk haftasında duyurulacak.

Yer İstanbul, yıl 1996 ve karşınızda Tina Turner!Yer İstanbul, yıl 1996 ve karşınızda Tina Turner!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.