Gran Canaria, bu kez saha dışında Telekom’u yıktı!

EuroCup finalinde Telekom'u yenerek Euroleague'e katılma hakkı kazanan Gran Canaria sponsor buldu. Böylece Telekom'un wild card ile Euroleague'e katılma umudu suya düştü.

Spor 27 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Gran Canaria, EuroCup finalinde Telekom'u 71-67 yenmişti.

Gran Canaria, EuroCup finalinde Türk Telekom’u mağlup ederek EuroLeague’e katılım hakkı elde etti Ancak İspanyol kulübünün Eurolig mali kriterleri konusunda yaşadığı sıkıntı Telekom için Wild-Card umudu doğurdu. Ancak İspanya’dan gelen haber Telekom’un umutlarını yıktı.Gran Canaria, prodüksyon şirketi DreamLand ile 6 yıllık bir sponsporluk anlaşması imzaladı. Bu ortaklığın Kanarya Adası ekibinin elini mali anlamda güçlendireceği tahmin ediliyor.

Telekom'da Ankara havası çalıyor! Erdem Can başarının sırrını anlattıTelekom’da Ankara havası çalıyor! Erdem Can başarının sırrını anlattı

Gran Canaria’nın EuroLeague katılamama durumunun oluşmasının ardından C Lisansı’ndan gelecek Wild-Card için en büyük adaylar Türk Telekom ve diğer İspanyol ekibi Valencia olarak öne çıkmıştı. Gran Canaria, EuroLeague’e katılım sağlarsa iki ekip de önümüzdeki sezon yüksek ihtimalle EuroCup’ta mücadele edecek.

EuroLeague’e katılım şartları nelerdir?

EuroCup şampiyonu olan ekip EuroLeague’e bir sezonluk katılım sağlama hakkını elde edebileceği C Lisansı’na sahip oluyor. Lisansı kullanıp Wild-Card almak isteyen ekiplerin lige 300 bin peşin olmak üzere toplamda 500 bin euro ödeme yapması gerekiyor. EuroLeague’e katılmak için sağlanması gereken koşullardan biri de, takım bütçesini en az 7.5 milyon euro’ya çekmek. Yönetim bu kural ile ligin rekabet seviyesini yüksek tutmayı amaçlıyor.

Alkışlar Telekom'a: 20 sayıdan döndüler, kupayı kıl payı kaybettilerAlkışlar Telekom’a: 20 sayıdan döndüler, kupayı kıl payı kaybettiler

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.