Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu’ndan koltuk istedi mi istemedi mi polemiği

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda Cumhur İttifakı'nın adayını destekleyeceğini açıklayan Oğan'ın "Kılıçdaroğlu'ndan hiçbir talebim olmadı" ifadelerini Mansur Yavaş yalanladı. Oğan ise Kılıçdaroğlu'nun makam önerisinde bulunduğunu fakat kendisinin ikna olmadığını söyledi.

Siyaset 27 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda Cumhur İttifakı’nın adayını destekleyeceğini açıklayan ATA İttifakı’nın adayı Sinan Oğan’ın “Kılıçdaroğlu’ndan hiçbir talebim olmadı” ifadelerini Mansur Yavaş yalanladı. Oğan ise pazarlık olmadığını, Kılıçdaroğlu’nun makam önerisinde bulunduğunu fakat kendisinin ikna olmadığını belirttti.

14 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turda elenen ATA İttifakı’nın adayı Sinan Oğan, ikinci tur için hem Millet İttifakı’nın adayı Kılıçdaroğlu ile hem de Cumhur İttifakı’nın adayı Tayyip Erdoğan ile görüşmeler gerçekleştirdi. Oğan, iki görüşmenin ardından Cumhur İttifakı’nın adayı, Erdoğan’ı destekleyeceğini açıkladı.

Sinan Oğan bir ay önce protesto ettiği TRT'deSinan Oğan bir ay önce protesto ettiği TRT’de

Cumhur İttifakı’na desteğini açıkladıktan sonra katıldığı TRT yayınında konuşan Sinan Oğan, Kemal Kılıçdaroğlu’yla olan görüşmesinde herhangi bir makam istemediğini söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise Oğan’ın ifadelerini yalanladı. Sosyal medyadan açıklama yapan Yavaş, “Sayın Kılıçdaroğlu ile görüşmeyi yaptığınızda TBMM’deki tablo belli olmuştu, böyle bir konuşma da gerçekleşmedi. Baştan bu kanaatte olsaydınız ve gerçekten istikrarı düşünseydiniz sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile hiç görüşmemeniz gerekirdi” dedi.

Oğan hakkındaki iddialara verdiği ikinci yanıtta ise Mansur Yavaş’ın dostu olduğunu belirterek “Bu seçim sürecinde de kamuoyuna deklare ettiğim fikirlerim vardı. Eğer Yavaş aday olsaydı ben aday olmayacaktım. Eğer bir Türk milliyetçisi aday olsaydı ben aday olmayacaktım. Ben 3 sene önce ‘Bir Türk milliyetçisi aday olursa ben aday olmayacağım’ dedim. Ve Türk milliyetçilerini adaysız bıraktılar. Ben 3 yıldır bu yönde çalışmalarımı sürdürüyorum” dedi.

Sinan Oğan'da Erdoğan etkisi: Sığınmacılar konusunda yumuşadıSinan Oğan’da Erdoğan etkisi: Sığınmacılar konusunda yumuşadı

Kılıçdaroğlu ile görüşmesinde ‘çok şey’ konuşulduğunu vurgulayan Oğan, Kılıçdaroğlu ve Ahmet Davutoğlu’yla iki ayrı görüşme gerçekleştirdiğini söyledi.

‘Makam talebi tartışması’ hakkındaki iddiaları “Benim taleplerim olsaydı Kılıçdaroğlu hepsini karşılamaya hazırdı. Benim için önemli olan bir makam, mevki talep etmek değil” diyerek reddeden Oğan, “Temel konu; ben ikna olmadım. Bu seçimin HDP desteği olmadan alınabileceğini… Açık açık konuştuk. Ben aslında büyük bir fedakarlıkta bulundum. Yoksa ülke bir felakete sürüklenirdi. Yoksa pazarlıklar da yapılırdı, cumhurbaşkanı yardımcılıkları da alınırdı. Eğer Sayın Yavaş yanlış anlamışsa tekrar ifade edelim” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.