Türkiye’de bilim ve kadın sporcular için mükemmel bir haftaydı

10Haber'de bu hafta hazırlayanları mutlu eden haberler de vardı. Gazi Üniversitesi'nde tıp literatürüne geçen yapay zekâ destekli tedavi hepimizi gururlandırdı, spor tarihimize görkemli sayfalar ekleyen kadın sporcuların başarıları hepimizi güldürdü. Bu haberlerimizi okumanızı isteriz.

28 Mayıs 2023
Yapay zekâ, MR görüntülemesinde fark ettiği rahatsızlıkları doktorlara telefonlarına mesaj atarak bildiriyor.

Kadınlar geliyor

Kadınlar geliyorTürkiye’de ne yaşanırsa yaşansın değişmeyen bir şey var. Bağış Erten de onu anlatıyor: “Oysa memleketin kadınları tavizsiz başarılarına devam ediyor. Meydan okurcasına çıkıyorlar ortalığa, gümbür gümbür geliyorlar. Farkında değilsinizdir diye anlatmak, en kötü hatırlatmak için sadece spordan birkaç satır başı vereyim mi?”

Seçim stresi kalp ritmini bozuyor tansiyonu zıplatıyor

Seçim stresi kalp ritmini bozuyor tansiyonu zıplatıyorBugün cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tur oylaması var ve tüm ülke nefesini tuttu sonucu bekliyor. Seçim sonuçlarına bağlı olarak tansiyonunun yükseldiğini düşünenler için bilimsel bir açıklama olup olmadığını araştırdı Özgür Gökmen Çelenk bu hafta. Yanıt maalesef evet. 2016’daki ABD seçimlerinden sonra yapılan iki yeni araştırma seçim ile kalp ritim bozukluları ve yüksek tansiyon arasında net ilişki bulunmuş.

Yapay zeka ve Twitter’ın onaylı hesabı bir araya gelince ortalık karıştı

Yapay zeka ve Twitter'ın onaylı hesabı bir araya gelince ortalık karıştıSosyal medyanın nelere kadir olduğunun çarpıcı bir göstergesini bu hafta yaşadık. ABD’de Pentagon ve Beyaz Saray’da patlama olduğuna dair yapay zekâ tarafından üretilen görseller, Twitter’da onaylı hesaplar tarafından yayılınca kaos oldu. Russia Today’in resmi hesabından yaydığı haber, ABD’de borsalarda dalgalanma yarattı. İnceleyin, bizi neler bekliyor, görün.

Dünya tıbbında bir ilk: Gazi Üniversitesinde bir hastaya yapay zeka teşhis koydu, doktorlara mesaj gönderip ameliyata çağırdı

Dünya tıbbında bir ilk: Gazi Üniversitesinde bir hastaya yapay zeka teşhis koydu, doktorlara mesaj gönderip ameliyata çağırdıGazi Üniversitesi Hastanesi’ne başvuran 46 yaşındaki bir kadın hasta, yapay zekanın tespit ettiği ve acil müdahale edilen ilk klinik vaka olarak tıp tarihine geçti. Tespit, MR görüntülemenin anlık olarak yapay zekâ tarafından değerlendirilmesi ve doktorlara mesaj göndererek uyarmasıyla gerçekleşti. Bu tarihi başarının tüm detaylarını 10Haber olarak sunuyoruz.

İtalya’da doğdu, Türkiyeli oldu: Guidetti’nin ‘çağdaş kadınlar’ı zirvede

İtalya'da doğdu, Türkiyeli oldu: Guidetti'nin 'çağdaş kadınlar'ı zirvede15 yıl önce geldiği Türkiye’de aşkı ve başarıyı bulan İtalyan çalıştırıcı Giovanni Guidetti, Vakıfbank ile 27. kupasını kazandı. Kendi deyimiyle sahada çocuklara rol model olacak çağdaş kadınlar yetiştirerek ismini Avrupa’nın zirvesine yazdırdı. Cüneyt Muharremoğlu’nun kaleminden, bu sıradışı voleybol misyonerinin hikâyesini okumanızı öneririm.

Euroleague Final Four: Veni, vidi, nasıl oldu?

Euroleague Final Four: Veni, vidi, nasıl oldu?Yiğiter Uluğ’un Euroleague Final Four’u için gittiği Litvanya’nın Kaunas kentinden izlenimleri bizi saha içinden saha dışına kadar geniş bir tura çıkarıyor. İsmet Berkan, Uluğ’un yazısını şöyle tavsiye etmişti: “Bugün, eğer henüz okumadıysanız Yiğiter Uluğ’un Avrupa’nın en büyük basketbol organizasyonu olan Final Four’un finallerinden yazdığı izlenimleri okumanızı tavsiye ederim. 10Haber’in başka herkesten neden ve nasıl daha farklı olduğunu ve olmaya devam edeceğini gösteren mükemmel bir örnek Yiğiter’in yazısı.”

Demirören’in Kemer Country arazisine yapılan milyon dolarlık konutlar kapış kapış satılıyor

Demirören'in Kemer Country arazisine yapılan milyon dolarlık konutlar kapış kapış satılıyorDemirören Holding’in Ziraat Bankası’na ödemediği borcunun karşılığı el koyduğu arazide ultralüks villa ve daireler sessiz sedasız satışa çıktı. Eskiden golf sahası olan yeşil alanlara yapılan konutların fiyatları dudak uçuklatıyor ama bazı kategorilerde villa ve daireler tükendi bile. Haber için hazırladığımı spot kendisini yeterince anlatıyor zaten. Ruhi Sanyer imzalı haberi kaçırmayın.

Yer İstanbul, yıl 1996 ve karşınızda Tina Turner!

Yer İstanbul, yıl 1996 ve karşınızda Tina Turner!Bu hafta ülkemizde Nuri Sesigüzel, İlham Gencer gibi kültür hayatımıza değen önemli isimleri yitirirken, küresel ölçekte de Tina Turner gibi bir devi kaybetti. Rock’ın kraliçesi Tina Turner’ın yolu 1996’da İstanbul’a düşmüştü. Turner, Ahmet San’a yıllar önce verdiği sözü tutmak için turne programına sonradan İstanbul’u da dahil etmiş. İhsan Dindar, Tina Turner’ın öncesinde sahneye Haluk Levent’in çıktığı, izleyenlerin unutamadığı, hâlâ anlattığı o geceyi yazıyor.

Samanyolu sandığımız kadar aykırı değil, Darth Vader’ın ‘evi’ Mustafar gerçek oldu

Samanyolu sandığımız kadar aykırı değil, Darth Vader'ın 'evi' Mustafar gerçek olduBeyza Topçu’nun hazırladığı ’10’ca bilim arasından seçkisi’ bu hafta da doyurucuydu. Bu kadar kısa sürede bu kadar önemli haberi her yerde okuyamazsınız. Bu bülteni kaçırmayın derim.

Mesajlarınıza cevap vermiyorsa ghostinge maruz kalmış olabilirsiniz

Mesajlarınıza cevap vermiyorsa ghostinge maruz kalmış olabilirsinizFlörtünüz aniden tüm iletişimi kesip ortadan bir hayalet gibi kayboldu. WhatsApp mesajlarınızı okuyor ama yanıtsız bırakıyor, telefonlarınızı açmıyor… Üstelik neden böyle davrandığıyla ilgili hiçbir fikriniz yok. Acaba ghosting fenomeni ile karşı karşıya kalmış olabilir misiniz? Özgür Gökmen Çelenk bu soruları işin uzmanına sordu ve aldığı cevapları da bize anlattı.

10'lar da ilginizi çekebilir: Bu pazarınızı bu yazılarla işgal etmeye niyetliyim10’lar da ilginizi çekebilir: Bu pazarınızı bu yazılarla işgal etmeye niyetliyim

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.