Haftanın konser rotası: Parov Stelar şehri şereflendiriyor

Parov Stelar, evde durmanın git gide zorlaştığı, şehrin insanları sokaklara davet ettiği bu güzel havada Festival Park Kadıköy'de. Yarın akşamki bu özel konserde Avusturyalı müzisyen uzun bekleyişin de acısını çıkaracak. Hafta sonunun bir diğer yıldızı ise metal efsanesi Manowar.

Kültür Sanat 2 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Parov Stelar'ın performansına orkestrası da eşlik edecek.

Parov Stelar, uzun bekleyişin ardından yeniden İstanbul’da. Yarın akşam Festival Park Kadıköy’de hayranlarıyla buluşacak olan Avusturyalı müzisyen bu hafta sonunun en dikkat çekici yabancı misafiri. Ancak önümüzdeki haftadan itibaren iyice hareketlenecek olan konser takviminde Parov Stelar’ın erken davranması kendisi açısından güzel bir strateji olsa gerek. Geçen yıl nisan ayında ‘Moonlight Love Affair’ isimli albümünü yayınlayan Parov Stelar, pandemi koşullarının ortadan kalkmasından sonra pek çok meslektaşı gibi geniş kapsamlı bir turneyle arada geçen müziksiz yazların acısını çıkarmaya çalışacak.

Parov Stelar’dan Mark Eliyahu’ya

Parov Stelar’ın yarın akşamki görkemli performansı öncesi bu akşama dönecek olursak; İsrailli müzisyen Mark Eliyahu, pek sevildiği İstanbul’a geldi. Bu akşam Kemerburgaz Kent Ormanı’nda gerçekleşecek olan konserde Eliyahu, kemençesiyle müzikseverleri yeniden büyülemeye hazırlanıyor. Konserin başlangıç saati 21.00. Hafta sonunu kapalı mekânda geçirmek isteyenler için ideal konserlerden biri Zorlu PSM’de. Alternatif müziğin başarılı solistlerinden Tuğçe Şenoğul, 21.00’de sahne alacak.

Gecenin yıldızlarından biri de Simge Sağın. Bu akşam Turkcell Vadi’de yıldızlara karşı sevilen şarkılarını seslendirmeye hazırlanan Simge Sağın’ın aurasıyla insanları büyüleyeceğinden şüphe yok. İstanbul’da gecenin nostalji rüzgarlarının eseceği etkinliğinde Yeni Türkü If Performance Hall Beşiktaş’ta müzikseverlerle buluşacak. 21.30’da başlayacak konserle aynı saatte İstanbul Milyon Performance Hall’da ise Ruboto sahne alacak.

Rubato’ya alternatif arayanlar için önerebileceğimiz isim ise Melek Mosso. Jolly Joker İstanbul’da sahne alacak olan Mosso, son yılların en beğenilen kadın solistleri arasında gösteriliyor. Müzik öğretmenliği yaparken kaydettiği şarkıları internete yükleyen ve sonrasında ünlenen Melek Mosso, bugün ardık en çok dinlenen isimlerden biri. Gecenin öne çıkan diğer etkinliğinde ise Oğuzhan Koç, sevilen şarkılarını Jolly Joker Kıyı İstanbul’da seslendirecek.

Cumartesi yoğun mesai var

Haftanın sona erdiği, hava sıcaklığının 20 dereceyi artık nihayet aştığı bu güzel cumartesi gününde İstanbul’un Parov Stelar dışında da özel konukları var. Gecenin en hüzünlü ve naif konserinden başlamaya ne dersiniz? Turkcell Vadi, hayranlık uyandıran ses rengiyle Cem Adrian’ı ağırlayacak. Konserin başlangıç saati 21.00. Aynı saatlerde Zorlu PSM’de Redd, özel bir projeyle sahnede olacak. Yerli rock sahnesinin özel isimlerinden Redd’e, senfonik düzenlemelerden oluşan konserinde geniş bir orkestra da eşlik edecek.

Kentin kuzeyinde trend açık hava festivalleri

Sarıyer’deki Life Park, cumartesi ve pazara yayılan iki günlük bir festivale ev sahipliği yapacak. Festivalde bu akşam Can Ozan ve Güneş’in ardından Büyük Ev Ablukada sahne alacak. Festivalin ikinci gününde ise Mavi Gri, Motive son olarak rock efsanesi Duman hayranlarının karşısında olacak.

Hafta sonu için bir diğer festival önerimiz ise Kemerburgaz Kent Ormanı’ndan. Cumartesi ve pazar gerçekleşecek festivalin ilk günü Yaşlı Amca ve Fatma Turgut’un yanı sıra Cem Yılmaz da özel bir programla sahnede olacak. Pazar günü Sattas, Evrencan Gündüz ve Yüksek Sadakat hayranlarıyla buluşmak için hazır.

Metalin babaları Manowar Küçükçiftlik’te

Gelelim gecenin en özel konserlerinden bir diğerine. Parov Stelar, Anadolu yakasını sallarken aynı saatlerde Maçka Küçükçiftlik Park, metal müziğin efsanelerini ağırlayacak. 43 yılı deviren New Yorklu topluluk Manowar, çok sevildikleri İstanbul’da yıllar sonra yeniden sahne alacak. Unutulmaz Yedikule konserinden sonra bu kez de Dolmabahçe sırtlarında İstanbul’u ayağa kaldırmaya hazırlanan Manowar’ın gelişini hayranları uzun yıllardır bekliyordu. Dile kolay 13 yıl aradan sonra büyük buluşma gerçekleşiyor.

Shantel: Nam-ı diğer Balkanlardan gelen oyun havasıShantel: Nam-ı diğer Balkanlardan gelen oyun havasıParo

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.