Mısır sınırında üç İsrail askeri öldürüldü

İsrail-Mısır sınırında yapılan uyuşturucu kaçakçılığının önlenmesini takip eden saatlerde üç İsrail askeri öldürüldü. Arama operasyonunda bir de Mısırlı polis öldürüldü. Mısırlı polisin saldırgan olduğu öne sürülüyor.

Dünya 4 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

İsrail ordusu, Mısır sınırı yakınındaki silahlı saldırıda üç askerlerinin öldürüldüğünü ve arama operasyonunda da yaralanan askerler olduğunu açıkladı. 

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, biri kadın iki askerin sınırda nöbet turarken vurulduğu, birkaç saat sonra üçüncü bir askerin İsrail topraklarında öldürüldüğü belirtildi.

Mısır ordusu ise bir sınır muhafızının uyuşturucu kaçakçılarını kovalarken sınırdaki güvenlik bariyerini aştığını ve İsrail güçleriyle çatışmaya girerek hayatını kaybettiğini açıkladı.

Bu olay sınırdaki uyuşturucu kaçakçılığı girişiminin engellenmesini takip eden saatlerde yaşandı. Ordu sözcüsü Albay Richard Hecht, sınırı merdiven koyup geçmeye çalışan bir kişide 400 bin dolar değerinde uyuşturucu yakalandığını duyururken askere saldırının bu olayla ilgili olduğunu düşündüklerini söyledi.

İsrail ordusunun açıklamasında, “Mısır ordusu ile iş birliği içinde kapsamlı soruşturma yürütülmektedir” denildi.

2001'deki saldırıda yaralanmıştı: 22 yıldır komada kalan kadın yaşamını yitirdi2001’deki saldırıda yaralanmıştı: 22 yıldır komada kalan kadın yaşamını yitirdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.