Yorucu seçim gündeminden, hareketli Türkiye gündemine kusursuz bir geçiş

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuyla ülke seçimsiz gündeme geçti.Galatasaray'ın şampiyonluğu ve maalesef asayiş olaylarıyla tamamladık. Kendi gerçekliğini oluşturup, farklı bir dünyada yaşıyor gibi davrananlar da vardı.

4 Haziran 2023
'Kuru Otlar Üstüne' filmindeki performansı beğenilen Merve Dizdar, güçlü rakiplerinin arasından sıyrılıp ödüle değer görüldü.

İki ayrı merkezden seçim izlenimleri: CHP’de çekilen sabır tespihi, Sütlüce’de parlayan zafer meşalesi

İki ayrı merkezden seçim izlenimleri: CHP’de çekilen sabır tespihi, Sütlüce’de parlayan zafer meşalesiTürkiye’nin en heyecanlı seçiminde, muhabirimiz Hazar Dost, iki adayın da seçim merkezine giderek oy sayımının nasıl takip edildiğini izledi. İlk verilerle yüzlerin gülümsediği CHP İstanbul İl Başkanlığı’ndaki seçmenlerin umudu, saatler geçtikçe azaldı. Aynı saatlerde Sütlüce’de zafer şarkılarıyla büyüyen konvoylar toplanıyordu.

Succession bitti: Hepimizi üzen muhteşem bir final

Succession bitti: Hepimizi üzen muhteşem bir final

Bu hafta dünya televizyonculuğunda bir devir kapandı. Son yılların en sansasyonel dizisi Succession’a hepimizin canını sıkan ama mükemmel bir finalle veda ettik. Roy kardeşlerin uçlardaki duygularıyla geçen final bölümü, yine Türkiye’deki oy sayımı sırasında, oylamanın merkezinde olduğu bir sahneyle bitti.

Siyaseti bırakan Demirtaş’a Ahmet Türk’ten destek: Parti içinde birçok genel merkez oluştu

Siyaseti bırakan Demirtaş'a Ahmet Türk'ten destek: Parti içinde birçok genel merkez oluştu

HDP’nin aday listelerini açıklamasıyla başlayan tartışmalar, seçim sonuçlarında özellikle Güneydoğu’da azalan oy oranıyla büyüdü. Selahattin Demirtaş önce partisini eleştirdi ardından aktif siyasetten çekildiğini duyurdu. Kürt hareketinin önde gelenlerinden Ahmet Türk, 10Haber’den Hazar Dost’a yaşananları değerlendirdi.

Yağmurda ‘şampiyonluk’ şarkısı…

Yağmurda ‘şampiyonluk’ şarkısı…

Galibini merakla beklediğimiz yarışta da gülen taraf Fenerbahçe’yi geride bırakan Galatasraray oldu. Uğur Vardan, Sarı-Kırmızılı takımın Ankaragücü’nü 4-1 mağlup ederek şampiyonluğunu garantilediği maçı şöyle özetliyor: Yahya Kemal Beyatlı, vakti zamanında “Ankara’nın en çok İstanbul’a dönüşünü severim” demişti. Sanırım Galatasaray camiası da bundan böyle “Ankara’nın en çok İstanbul’a ‘Şampiyon’ olarak dönüşünü severim” diyecek…

Bir Türkiye öyküsü: Kelepçeden tebrik telefonuna, şimdi de yaftalama ve lince

Bir Türkiye öyküsü: Kelepçeden tebrik telefonuna, şimdi de yaftalama ve lince

Seçime saatler kala Cannes Film Festivali’nde Nuri Bilge Ceylan’ın Kuru Otlar Üstüne filmindeki rolüyle En İyi Kadın Oyuncu ödülü Merve Dizdar’ın oldu. Dizdar’ın ödül konuşması, ülkedeki kutuplaşmadan nasibini alınca, tartışma büyüdü. Kültür-sanatta ödüllere bakışımızı Olkan Özyurt geçmiş olayları da belirterek değerlendirdi. Özyurt yazısında, “Eski Türkiye’de yurtdışında ödül alan sinemacılar bir şekilde cezalandırılırdı. Sonra devlet bu tavrını değiştirdi. Başarı takdir edilmeye, tebrik telefonları açılmaya başladı. Şimdilerde ise tebrikten vazgeçildi yaftalama, haddini bildirme dönemi yaşıyoruz. Merve Dizdar başarısı bize bunu öğretti” diyor.

Yerel seçimlere doğru: ‘Milliyetçi lig’ tartışması

Yerel seçimlere doğru: 'Milliyetçi lig' tartışmasıAvrupa’da olduğu gibi Türkiye’de de milliyetçi oylar yükseldi. Milliyetçi seçmenin kilit konuma gelmesiyle birlikte ortaya atılan ‘Milliyetçi Lig’ tartışması ülkenin gündemine girdi. Ümit Özdağ’a göre gelecek yerel seçimde milliyetçi partilerin ittifak kurması mümkün. Masum Gök, Tuğrul Türkeş’e ‘Milliyetçi Lig’i sordu.

Yenilgi seçmene ütopya kurdurttu: 25 bin kişilik grupta Kılıçdaroğlu kazanmış gibi davranıyorlar

Yenilgi seçmene ütopya kurdurttu: 25 bin kişilik grupta Kılıçdaroğlu kazanmış gibi davranıyorlarCumhurbaşkanlığı seçimi farklı sonuçlansa bizi nasıl bir hayat bekliyordu? Neler yaşanırdı bilmiyoruz ama Facebook’ta bir grupta yer alan kişiler, böyle bir sanal alternatif oluşturdular kendilerine. 25 bin üyesi bulunan grupta, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seçilmiş gibi paylaşımlar yapılıyor. Bu haftanın üretken ismi Hazar Dost bu konuya da el attı.

Cannes bitti ama perde arkası kaynıyor!

Cannes bitti ama perde arkası kaynıyor!

“Cannes bitti, tartışmalar bitmedi. Perde arkasında olan biteni ise kimse etraflıca yazmadı” diyerek duyurduk Müge Dağıstanlı’nın ilk yazısını. Magazinin ülkedeki önemli ismi, haftada 2 gün 10Haber’de yazılarıyla bizi bilgilendirecek. İlk yazıdan ayrıca şunu öğreniyoruz: Merve Dizdar, oynadığı Ömer dizisinde bölüm başına 150 bin lira kazanırken, kadın oyuncular arasında bölüm başı 800 bin lira kazanan Serenay Sarıkaya liste başında yer alıyormuş.

Türkiye’de ‘met’ gerçeği: Hızlı bağımlılık yapıyor, akıl hastalığına yol açıyor

Türkiye'de 'met' gerçeği: Hızlı bağımlılık yapıyor, akıl hastalığına yol açıyor

Son uyuşturucu araştırmasına göre İstanbul ve Adana Avrupa’nın en yaygın ‘metamfetamin’ kullanan şehirleri arasında. Maalesef böyle bir durumu yaşıyoruz. Özgür Gökmen Çelenk, bu çarpıcı veriyi Bağımlılık Uzmanı Prof. Dr. Kültegin Ögel’le konuştu. Ögel’e göre veriler malumun ilamı: ‘Hiç şaşırtıcı değil. Başvurular çok arttı.’

Hastane sahibi de serbest bırakılmıştı… Saliha hemşirenin annesi: ‘Nasıl serbest bırakılıyorlar anlamıyorum’

Hastane sahibi de serbest bırakılmıştı... Saliha hemşirenin annesi: 'Nasıl serbest bırakılıyorlar anlamıyorum'Aksaray’da lüks rezidansın balkonundan düşerek yaşamını yitiren Saliha hemşirenin hazin sonunu muhabirimiz Buse Çelebi araştırmaya devam ediyor. Hastanenin sahibi T.C gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılmıştı. Çelebi, Saliha hemşirenin annesi Hacer Tuncel’le konuştu. Anne, ‘Bunlar nasıl serbest bırakılıyor anlamıyorum’ diyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.