Genç opera sanatçılarına destek: I. Ulusal Suna Korad Şan Yarışması

İstanbul Opera Derneği, genç opera sanatçılarına destek olmak amacıyla ünlü devlet sanatçısı Suna Korad'ın adına bir yarışma başlattı. İstanbullu sanatseverlere açık olarak düzenlenen yarışmada, Eda Umay Akan birincilik, Cansu Özel ikincilik Duha Alkan ise üçüncülük ödülünü kazandı.

Kültür Sanat 5 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
I.Ulusal Suna Korad Şan Yarışması'nda birincilik ödülünü Eda Umay Akan kazandı.

İstanbul Opera Derneği, genç opera sanatçıların kariyerlerine destek olmak amacıyla Devlet Sanatçısı Suna Korad adına bir yarışma başlattı. Süreyya Operası’nda, I.Ulusal Suna Korad Şan Yarışması düzenlendi.

Çiçeği burnunda yarışmanın amacı genç opera sanatçılarına desteklemek ve verilen ödüllerle mesleki anlamda kendilerini geliştirmeleri ve yurtdışındaki master çalışmalarına gitmelerine yardımcı olmak. Yarışma, 33 yaşını aşmamış genç opera şarkıları ve üniversite kategorisinde tüm Türkiye’de üniversitelerin opera bölümlerinde okuyan opera öğrencileri katılına açıktı.

Türkiye’nin dört bir yanından katılım

Mersin, Zonguldak, İzmir, Ankara ve İstanbul’dan katılan genç ve yetenekli opera sanatçıları arasından 20 kişinin yarı finale kaldığı yarışmanın finaline 8 aday kaldı. İstanbullu sanatseverlere açık olarak gerçekleştirilen yarışmada finale kalan Jenisya Yaeş, Eda Umay Akan, Zeynep Seray Özcan, Duha Alkan, Berna Yücel, Sezgin Hamızoğlu, Buket Filiz ve Cansu Özel Süreyya Opera Sahnesi’nde ikişer arya icra ettiler. Suna Korad’ın opera yaşamını anlatan belgeselin ardından yarışma sonuçları açıklandı.

Kazananlara başrol

Birincilik ödülünü Eda Umay Akan, ikincilik ödülünü Cansu Özel, üçüncülük ödülünü Duha Alkan  alırken mansyion ödüllerini Zeynep Seray Özcan, Sezgin Hamızoğlu ve Berna Yücel paylaştı. Buket Filiz ve Jenisya Yaeş ise Suna Korad Gençlik Özel Ödülüne layık görüldü. Yarışmada Çamlıbel Vakfı birinciye 5000TL, ikinciye 3000TL, üçüncüye ise 2000TL ödül verirken, İstanbul Opera Derneği ise 2023-24 Sanat Sezonunda İstanbul Opera Derneği’nin yarışmayı kazananlar için düzenleyeceği opera temsilinde başrol ödülü verdi.

Onursal Başkanlığını Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Murat Karahan’ın yaptığı jüride, AKM Sanat Yönetmeni Remzi Buharalı, MSGSÜ İDK Opera Ana Sanat Dalı Başkanı Doç.Dr.Tülay Uyar Hatip, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Başkanı Prof.Pınar Uçman Karaçalı, İstanbul Devlet Opera ve Balesi Sanat Danışmanı Aylin Ateş, İDOB Orkestra ve Koro Şefi Paolo Villa, İDOB Solist Sanatçıları Otilia İpek ve Evren Ekşi yer aldı.

Opera maratonu başlıyorOpera maratonu başlıyor

 

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.