Rapçi, aktivist, şair ve devrimci: Rapçi Tupac Hollywood Şöhretler Kaldırımı’nda

Rapçi Tupac Shakur, ölümünden 26 yıl sonra Hollywood Şöhret Yolu'nda bir yıldız sahibi olacak. Hollywood Walk of Fame’e göre o yalnızca bir rapçi değil aynı zamanda aktivist, şair ve devrimciydi. Tupac'ın yıldız töreni 7 Haziran'da gerçekleşecek, törene rapçiyi temsilen kız kardeşi katılacak.

Kültür Sanat 5 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Tupac kısa süreli kariyerine rağmen rap dünyası için önemli bir figürdü.

Rapçi Tupac Shakur ölümünden 27 yıl sonra Hollywood’un ünlü Şöhretler Kaldırımı’nda bir yıldız kazanacak. 2Pac sahne adını kullanan Shakur, 1991 yılında çıkardığı ilk albümü ile rap dünyasında hatırı sayılır bir yer edinmişti. Rapçi,  ‘California Love’, ‘All Eyez on Me’, ‘Changes’ ve’ I Ain’t Mad at Cha’ gibi hit parçalarıyla çok satan ve dinlenen listelerde yer aldı. Tupac kısa süreli kariyerine rağmen rap dünyası için önemli bir figürdü. Dünya çapında 75 milyondan fazla albüm sattı.

13 Eylül 1996’da 25 yaşında hayatını kaybeden rapçinin yıldız töreni 7 Haziran’da gerçekleşecek. Shakur’un kız kardeşi Sekyiwa “Set” Shakur, törende abisini temsilen yer alacak. Törende ayrıca Tupac’ın annesi Afeni Shakur ile ilişkisine odaklanan ‘Dear Mama: The Saga of Afeni and Tupac Shakur’ belgeselinin yapımcıları Allen Hughes ve Jamal Joseph de yer alacak.

Önemli bir kültürel figür

Hollywood Bulvarı yapımcısı Ana Martinez, “Tupac Shakur bir rapçi, oyuncu, aktivist, şair ve devrimciydi. Bu ikonik sanatçı, vefatından yıllar sonra dahi zamanımızın  bir parçası olmaya devam etti ve önümüzdeki yıllarda da önemli bir kültürel figür olmaya devam edecek” dedi.

İstanbul Müzik Festivali günlüğü: Barbara Hannigan sahnedeİstanbul Müzik Festivali günlüğü: Barbara Hannigan sahnede

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.