Yedi yıldır inşaat halinde: Hindistan’daki köprü ikinci kez çöktü

Hindistan'ın Bihar eyaletinde yedi yıldır inşaat halinde olan köprü ikinci kez çöktü. İktidar partisinden siyasetçiler, köprünün bir türlü tamamlanamamasının ve iki defa çökmesinin yolsuzluk ve kötü yönetimden kaynaklandığını söyledi.

Dünya 5 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Köprünün çökme anı. Fotoğraf: AA

Hindistan’ın Bihar eyaletinde bulunan Bhagalpur şehrinde inşaatı devam eden Aguwani-Sultanganj köprüsü pazar günü çöktü. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde orta yerinden çökmeye başladığı ve saniyeler içinde nehri boyladığı görülüyor.

İlk incelemeler, 206 metre uzunluğundaki köprünün oluşan çatlaklar yüzünden çöktüğünü gösteriyor. Eyaletin Başbakanı Nitish Kumar, sorumluların tespit edilmesini istediğini söyledi.

Bu, köprünün inşaata başladığından beri ikinci çöküşü. Dolayısıyla eyalette yolsuzluk ve kötü yönetim tartışmalarını alevlendirici bir etki yarattı. İktidardaki Bharatiya Janata Partisi’nin (BJP) üst düzey yetkililerinden Amit Malviya, aralarında Kumar’ın da bulunduğu Bihar yetkililerini istifaya çağırdı.

Malviya Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Nitish Kumar 2015 yılında, 2020 yılına kadar tamamlanması gereken bu köprünün açılışını yaptı. Köprü ikinci kez çöktü. Nitish Kumar ve Başbakan Yardımcısı Tejashwi Yadav, yaşanan olayı dikkate alarak istifa edecek mi? İstifa ederek amca-yeğen ülkeye örnek olabilirler” dedi. Yerel yetkililer köprünün bu yıl kasım ayında tamamlanacağını söylüyor.

Kumar, 2015 yılında köprünün temelini atmış ve inşaatının beş yıl içinde tamamlanması planlanmıştı. Ancak köprü yedi yıldır inşaat halinde. BJP’li bir diğer siyasetçi Şehzad Jai Hind de köprünün çöküşünden yolsuzluğu sorumlu tuttu. Bununla birlikte Hind iddiasını destekleyecek herhangi bir kanıt sunmadı.

Hindistan Başbakanı Modi, kaza alanına gitti: Sorumlular en ağır şekilde cezalandırılacakHindistan Başbakanı Modi, kaza alanına gitti: Sorumlular en ağır şekilde cezalandırılacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.