Belçika kökenli bakan Göktaş, Belçika’da gündem oldu: Erdoğan’ın yanındaki tek kadın

Kabinedeki tek kadın bakan olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, doğup büyüdüğü Belçika'da gündem oldu. Basında geniş yer bulan atama aşırı sağ partilerce ülkedeki uyum politikalarının başarısızlığına bağlandı. Göktaş'ın parlamento faaliyetleri hatırlatıldı.

Dünya 6 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Belçika medyası da Göktaş'ın yeni görevini "Erdoğan, Brükselli eski siyasetçiyi bakan olarak atadı" başlığıyla duyururken, ülke medyası siyasetçinin ayrıntılı portresine yer verdi.

Belçika’da doğup büyüyen, yeni açıklanan kabinedeki ilk kadın olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın yeni görevi, Belçika’da gündemde kendine önemli bir yer buldu.

BBC Türkçe’den Yusuf Özkan’ın haberine göre sağ ve aşırı sağ partiler bu görevlendirmeye tepkili. Sağ partilere göre bu “Erdoğan’ın Belçika’daki Türkiye kökenli göçmenler üzerinde etkili olduğunun göstergesi.” Aşırı sağ partiler, Erdoğan’a desteğin çokluğu ve bu görevlendirmeyi uyum politikalarının başarısızlığına bağlıyor.

En sert tepkiyi milliyetçi Yeni Flaman İttifakı Partisi (N-VA) kökenli Avrupa Parlementosu Üyesi Assita Kanko yapmış.

Burkina Faso kökenli Belçikalı parlamenter, Göktaş’ın “Kadınların İslami değerlere dayalı olarak boyun eğdirilmesine katkıda bulunduğunu” savunurken şu ifadeleri kullandı:

“Fransızca konuşan Milquet Hıristiyan Demokratları ve Brüksel Türkleri sayesinde Brüksel Parlamentosu’nun ilk başörtülü kadın üyesi seçildi. 10 yıl boyunca başörtüsünü teşvik etmekten ve Ermeni Soykırımı’nı kesin olarak reddetmekten başka hiçbir şey yapmadı. Artık kadın düşmanı fikirlerini daha fazla savunabilir ama Erdoğan’ın Türkiye’sinde… En azından tutarlı olduğunu düşünüyorum. Geri kalan Belçikalı Erdoğan seçmenlerinin bizim değerlerimizi paylaşmamalarına rağmen burada kalması çok kötü. İyi uyum sağlamaz ve solu seçersen hayat gerçekten çok kolay.”

Belçika medyası da Göktaş’ın yeni görevini “Erdoğan, Brükselli eski siyasetçiyi bakan olarak atadı” başlığıyla duyururken, ülke medyası siyasetçinin ayrıntılı portresine yer verdi. Başlıklar şu şekilde:

‘Schaarbeekli bakkalın kızı Özdemir, Erdoğan’ın bakanı oldu’

‘Erdoğan’ın yanındaki tek kadın’

‘Wetstraat’ta (Belçika Parlamentosu’nun bulunduğu sokak) dışlanmıştı şimdi Erdoğan’ın bakanı’

İşte 2023 Erdoğan hükümeti: Yeni kabinede kim kimdir?İşte 2023 Erdoğan hükümeti: Yeni kabinede kim kimdir?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.