Moore bu kez tutturdu: İngiliz istihbarat başkanından MİT Başkanı Kalın’a tebrik

İngiltere'nin eski Ankara Büyükelçisi, mevcut MI6 Başkanı Richard Moore, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ı fake hesabı etiketleyerek kutlamasından ders çıkardı ve bu kez yeni MİT Başkanı İbrahim Kalın'ı doğru hesabı etiketleyerek kutladı. Moore, 'Doğru hesap olduğunu umuyorum' ifadesini kullandı.

Dünya 7 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Richard Moore, 2014-2017 arası İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi olarak görev yapmıştı.

İngiliz dış istihbarat teşkilatı MI6 Başkanı Richard Moore, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı’na getirilen İbrahim Kalın’ı tebrik etti. Twitter hesabından, “Eski dostum İbrahim Kalın’ı MİT Başkanlığı’na atanmasından dolayı tebrik ediyor, birlikte çalışmayı sabırsızlıkla bekliyorum. Hayırlı olsun” paylaşımı yapan Moore, bir önceki tebriğini MİT Başkanlığı’ndan Dışişleri Bakanlığı’na atanan Hakan Fidan’a yaptığını zannetmiş ancak etiketlediği hesabın parodi hesap olduğunu farketmemişti.

Moore bu kez hatasından ders çıkardı ve Kalın’ı da etiketleyerek, tebriğinin başına “Bunun parodi bir Twitter hesabı olmadığına inanarak” notunu düştü.

Richard Moore, Twitter’dan yaptığı Türkçe paylaşımda Hakan Fidan’ı tebrik ederek, “Dost ve eski meslektaşıma yeni görevinde başarılar dilerim. Hayırlı olsun, bakanım!” ifadelerini kullanmıştı.

Sosyal medyada esprili bir persona sergileyen Richard Moore, 2014-2017 arası İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi olarak görev yapmıştı. Görevi boyunca Beşiktaş’ı destekleyen tweetleri ve Türk halkıyla yakın ilişkileriyle sempati kazanan Moore, Türkçe mesajlarıyla da sık sık gündem olmuştu.

007 de çağa yenildi: MI6 Başkanı, fake Hakan Fidan’ı kutladı007 de çağa yenildi: MI6 Başkanı, fake Hakan Fidan’ı kutladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.