Tüm dünya heyecanlanmıştı: Avrupa Seks Şampiyonası sandığımız gibi çıkmadı

İsveç'in seksi bir spor olarak tanıdığı ve 'Avrupa Seks Şampiyonası' düzenleyeceği yönündeki iddiaları asılsız çıktı. Ülkede resmi bir statüsü olmayan İsveç Seks Federasyonu'nun turnuva düzenleyeceği doğru olsa da diğer spor turnuvalarıyla aynı statüde olmayacak.

Dünya 8 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
İsveç Seks Federasyonu'nun Spor Konfederasyonu'na yaptığı turnuva başvurusu reddedilmiş. Fotoğraf: Shutterstock

Seksi bir spor dalı olarak kabul ettirmeyi amaçlayan ancak resmiyeti olmayan İsveç Seks Federasyonu, haziranın başında yaptığı duyuruda 8 Haziran’da seks turnuvasına başlanılacağını duyurmuştu.

Yarışmanın düzenleneceği kent ve hatta yarışmacılarla ilgili bilgiler paylaşılmış, bu haber Yunanistan, Almanya, Pakistan ve Hindistan gibi ülkelerde de yayılmıştı. Yunan medyası kendi vatandaşlarından da yarışmaya katılacak isimler olduğunu belirtmişti.

Ne var ki İsveç Spor Konfederasyonu Sözcüsü Anna Setzman, Alman yayın kuruluşu DW’ye yaptığı yazılı açıklamada, internette yayılan tüm iddiaların yanlış olduğunu dile getirdi. Setzman, söz konusu haberin ‘kara propaganda’ olduğunu söylerken, İsveç’in teyit örgütü Kallkritikbyran’den Åsa Larsson, haberin ilk olarak Rus medyasında yayımlandığını, daha sonra Arap medyasına yayıldığını belirtiyor.

Teyit.org’da yer alan bilgiye göre, hem bir striptiz kulübünün sahibi hem de İsveç Seks Federasyonu’nun kurucusu olan Dragan Bratic, gerçekten de seks turnuvası düzenlenmesi için Spor Konfederasyonu’na bir başvuru yapmış ve konfederasyon da bu başvuruyu ‘özel bir durum’ olarak ele aldıkları bilgilendirmesini belgeye not düşmüş. Ancak 28 Mayıs 2023 tarihli açıklamada başvurunun ‘eksik belge’ sebebiyle görüşmeye bile alınmadığı bilgisi kayda düşmüş.

Öte yandan Seks Federasyonu böyle bir turnuva düzenleyeceğine kendi internet sitesinde yer vermiş ve hatta bir geri sayım sayacı koymuş. Bu da turnuvanın gerçekten yapılabileceğini gösteriyor. Ancak Spor Konfederasyonu tarafından tanınmayan bir oluşum tarafından düzenlendiği için resmiyeti olmayacak ve diğer spor organizasyonlarıyla aynı statüde yer almıyor.

Seksin İsveç’te ileride bir spor olarak tanınıp tanınmayacağı muamma olsa da İsveç Spor Konfederasyonu’ndan Björn Eriksson, Bratic’in başvurusunun ‘ilgi çekme’ çabası olduğunu söyleyerek gelecekte de böyle turnuva başvurularının kabul edilmeyeceğini vurguladı.

Zombiler penis yer mi? (Her çocuk sevimli mi?)Zombiler penis yer mi? (Her çocuk sevimli mi?)

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.