Bill Gates’ten yaz için kitap, dizi ve şarkı önerileri

Bill Gates, her sene yaptığı gibi bu yıl da yaz tavsiyelerini sıraladı. Kitapların yanı sıra listede bu sefer dizi ve şarkılar da var. Afrika tarihi hakkında kitap önerisinde bulunan Gates'in şarkı listesinde Nina Simone ve Adele yer alıyor. Gates'in favori dizisi ise 'Borgen'.

Kültür Sanat 10 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Bill Gates, Instagram hesabından yaz tavsiyelerinde bulundu.

Bill Gates yaz önerilerini sıraladı. Dünyanın en varlıklı isimlerinden biri olan Bill Gates artık gelenekselleştiği üzere her yaz başlangıcı kitap tavsiyelerinde bulunuyordu. Microsoft’un kurucusu Gates, bu yıl Instagram hesabından yaptığı paylaşımla önerilerini bir üst seviyeye taşıdı. Kitap önerilerinin yanı sıra Bil Gates, dizi ve müzik tavsiyelerinde de bulundu. Gates hizmette sınır tanımayıp bir de Spotify dinleme listesi paylaştı.

Bill Gates öneriyor

Bill Gates, sosyal medyadan paylaştığı öneriler listesinde gelenekselleştiği üzere kitap tavsiyesiyle başladı. Video oyun şirketi kuran iki gencin hikâyesini konu alan Gabrielle Zevin imzalı ‘Tomorrow, and Tomorrow, and Tomorrow’ Gates’in önerileri arasında ilk sırada yer aldı. Bill Gates’in tavsiye ettiği bir diğer kitap ise oldukça ilginç. Modern dünyanın tarihini Avrupa ya da Kuzey Amerika merkezli yapıdan çıkarıp Afrika perspektifinden bakan ‘Born in Blackness’ Gates’in tarih konusundaki yaz tavsiyesi oldu.

Bill Gates, alışılmışın dışına çıkıp bu sene takipçilerini dizi önerisinde bulundu. Netflix’te yayınlanmaya başladığı andan itibaren büyük ses getiren ‘Borgen’e Bill Gates de kayıtsız kalamamış. Gates, dizinin dört sezonunu da izlemiş. Bizim olaysız, kurallı ve sakin bir ülke olarak bildiğimiz Danimarka’nın siyaset ve medya dünyasında yaşanan çalkantılı ilişkileri konu alan ‘Borgen’, Bill Gates’in ilk dizi tavsiyesi olarak kayıtlara geçti.

Ünlü iş insanı dizi hakkındaki görüşlerini de paylaştı: “Siyasi koalisyonların nasıl bir araya geldiği beni büyülüyor. Başbakan Birgitte Nyborg’un tüm bunları nasıl çözdüğünü izlemeyi çok sevdim. O ilkeli ve yetenekli bir lider ama yanılabilir ve bazen yanlış yönlendirilebilir. ‘Borgen’ her şeyden önce eğlenceli. İzlerken çok şey öğrendim.”

Bill Gates, Nina Simone dinliyor

Milyarlarca dolarlık servetin sahibi olan Bill Gates, kitap ve dizi tavsiyesinden sonra takipçileri için hazırladığı Spotify dinleme listesini de paylaştı. Arabayla ya da toplu taşımada seyahat ederken dinlenebilecek favori şarkılarını sıralayan Bill Gates’in listesinde Nina Simone gibi efsanelerin yanı sıra Adele ve Maroon 5 gibi yeni kuşağın yıldızları da yer alıyor.

Klasik müzikte kuralları değiştiren kadın: Anne-Sophie MutterKlasik müzikte kuralları değiştiren kadın: Anne-Sophie Mutter

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.