İstanbul Müzik Festivali Günlüğü: Bebelere Beatles

İstanbul Müzik Festivali, tarihinin en özel buluşmalarından birini gerçekleştiriyor. Bebeklere Beatles ile festival bebeklere de ulaşıyor. 0-3 yaş grubu çocuklara hitap eden etkinliğin mimarı Barselonalı topluluk 'La Petit Malumaluga'. Grup, bugün ve yarın Zorlu PSM Sky Lounge'da bebekleri bekliyor.

Kültür Sanat 10 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Barcelonalı topluluk 2009'dan bu yana bebeklere Beatles çalıyor.

İstanbul Müzik Festivali bu kez bebeklere ve tabii ebeveynlerine hitap eden bir etkinlikle karşımızda. Festivalin 10. gününde Beatles şarkıları Zorlu PSM’de yankılanacak. Üstelik koreografi eşliğinde. ‘Bebeklere Beatles’ adlı bu özel etklinlik yarın da yine Zorlu PSM’deki Sky Lounge’da sahnelenecek. Her iki günde de ikişer seansla gerçeleşecek etkinliğin başlangıç saatleri 11.00 ve 13.00 Ek olarak bu gün 15.00’te de bir seans daha ailelere güzel bir deneyim yaşatmaya çalışacak.

İstanbul Müzik Festivali’nde Beatles seçkisi

İstanbul Müzik Festivali, klasik müziğin yıldızlarını ağırladığı 51. yılında rock tarihinin de mihenk taşı olan Beatles’ın artık her biri klasikleşmiş şarkılarını meraklılarıyla buluşturacak. 0-3 yaş aralığındaki çocuklar için gerçekleştirilen etkinlik serisinde dört müzisyen ve bir dansçı Zorlu PSM Sky Lounge’da olacak.

İstanbul Müzik Festivali kapsamında bugün ve yarın gerçekleştirilecek olan ‘Bebeklere Beatles’ projesi Barcelonalı topluluk ‘La Petita Malumaluga’nın projesi. Rock efsanesi Beatles’ın en sevilen şarkılarını 0-3 yaş grubu bebekler için yeniden yorumlayan topluluk, İspanya ve Avrupa’nın farklı yerlerinde de büyük ilgi görüyor. Bebeklerle sahnede iletişim kurup onları performansa dahil etmeyi başaran topluluğun Youtube videoları da ebeveynlerin vazgeçilmezleri arasında. Bu videoların bazıları bebekleri oyalamak bazıları ise tatlı bir uykuya daldırmak için ideal.

Albert Vila tarafından 2009 yılında kurulan topluluk bugüne kadar 20’den fazla ülkede konserler vermiş. La Petita Malumaluga’nın bebeklerini mutlu ettiği ülkeler arasında İspanya, İngiltere, Norveç, Çin, Danimarka, Fransa, Finlandiya ve Tayvan gibi ülkeler var.

Klasik müzikte kuralları değiştiren kadın: Anne-Sophie MutterKlasik müzikte kuralları değiştiren kadın: Anne-Sophie Mutter

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.