Habertürk’te yaprak dökümü sürüyor: Kübra Par da ayrıldı

Habertürk programcısı ve yazarı Kübra par, yaklaşık 11 yıl boyunca bünyesinde çalıştığı kurumla yollarını ayırdığını açıkladı. Gazeteci Kübra Par 'veda' yazısında "Yeni bir yolculuğa yelken açmaya karar verdim" mesajı verdi.

Gündem 10 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Habertürk, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turundan sonra köşe yazısı yayınlamadı.

HaberTürk, Show TV, Bloomberg HT gibi öne çıkan medya organlarının bağlı olduğu Ciner Medya’nın satılacağına ilişkin iddialar, kurucuları arasında olan Fatih Altaylı’nın da ayrılmasıyla güçlenmişti. HaberTürk’ün de içinde bulunduğu Ciner Medya’nın geçen günlerde Mehmet Cengiz’e satılacağı iddia edilmiş, HaberTürk söz konusu iddiayı yalanlamıştı.

Seçim sonrası sitesinde siyasi yazılara, kanalında siyasi programlara son veren Habertürk’te bir ayrılık daha yaşandı.

Gazeteciler Fatih Altaylı ve Kürşad Oğuz’un ardından Kübra Par da Habertürk’ten ayrıldığını açıkladı.

Kübra Par Twitter’dan şu mesajı paylaştı:

“11 yıl boyunca Habertürk’te çalışmak harika bir deneyimdi. Fakat her güzel hikâyenin bir sonu olduğunu bilerek, başka bir kanaldan gelen teklifi kabul ettim. Başta Turgay Ciner ve Kenan Tekdağ olmak üzere tüm Habertürk ailesine teşekkür ederim.”

Par, ayrılığı sonrası Habertürk’te bir ‘veda’ yazısı kaleme aldı.

Yazısında mesleğe başladığı yılları ve kurum içinde edindiği tecrübeleri anlatan Par, “Son derece kutuplaşmış bir medya ortamında çoğulcu ve objektif yayın anlayışından ödün vermedik. Son dönemde ortaya atılan çirkin ve ahlaksız iddiaların aksine, bir tek gün bile siyasi bir telkinle veya yönlendirmeye karşılaşmadım” dedi.

Habertürk'te sular durulmuyor: Ayrıldım değil kibarca ayrı düşürüldümHabertürk’te sular durulmuyor: Ayrıldım değil kibarca ayrı düşürüldüm

Par, şöyle devam etti:

“Adım adım ilerleyen bütün bu serüven içinde Habertürk benim için çalıştığım sıradan bir kurum değil, mesleki anlamda kendimi geliştirdiğim, ilkeli gazeteciliği ve televizyonculuğu öğrendiğim bir okul; harika çalışma arkadaşları edindiğim sıcak bir yuva oldu.

Kenan Tekdağ gibi birikimli ve saygın bir isimle çalışmanın, Habertürk TV gibi büyük bir markanın ekran yüzü olmanın gururunu yaşadım. Kenan Bey’in vizyonu sayesinde Türkiye’nin gündemini belirleyen önemli yayınlara ve haberlere imza attık.

Son derece kutuplaşmış bir medya ortamında çoğulcu ve objektif yayın anlayışından ödün vermedik. Son dönemde ortaya atılan çirkin ve ahlaksız iddiaların aksine, bir tek gün bile siyasi bir telkinle veya yönlendirmeye karşılaşmadım. Aksine Kenan Bey her zaman bizden tarafsız yayıncılık ilkelerine uygun davranmamızı istedi. Kısacası bu çatı altında çalışmaktan her zaman onur duydum.

Fakat her güzel hikâyenin bir sonu olduğunu bilerek yeni bir yolculuğa yelken açmaya karar verdim.

Durumu Kenan Bey’e anlattım, sağ olsun anlayış gösterdi. Karşılıklı dostluk baki kalmak üzere süreci sonlandırdık. Ayrılsam da Habertürk TV’de çalışırken edindiğim tecrübe ve iş ahlakı her zaman cebimdeki rehber olacak.

Bu satırları yazmak benim için hiç kolay değil…

Başta Sayın Turgay Ciner ve Kenan Tekdağ olmak üzere Habertürk ailesinde birlikte çalıştığımız tüm yol arkadaşlarımıza teşekkür ederim.”

Medyada seçim sonrası yaprak dökümü sürüyor... Fatih Altaylı, Ciner'e teşekkür edip ayrıldıMedyada seçim sonrası yaprak dökümü sürüyor… Fatih Altaylı, Ciner’e teşekkür edip ayrıldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.