THY’nin iş ortağından müşterilere önce ‘Pride’ mesajı sonra özür: Herkese uygun değil

Türk Hava Yolları'nın otel rezervasyon konusundaki iş ortağı Rocketmiles, Pride ayı vesilesiyle, LGBTİ+ seyahat tavsiyeleri içeren mailini gönderdikten saatler sonra özür diledi. 'Bazı mesajların herkes için uygun olmadığını anlıyoruz' diyen kurum, içtenlikle özür dilediklerini duyurdu.

Ekonomi 10 Haziran 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
THY'nin iş ortağı Rocketmiles, Pride ayı maili için özür diledi.

Türk Hava Yolları’nın, otel rezervasyonları konusunda ‘rezervasyon programı ortağı’ olarak tanıttığı ve THY üyelerine hizmetlerine dair mailler gönderen Rocketmiles, Pride ayı maili nedeniyle özür diledi.

Rocketmiles, önce 8 Haziran’da Türkiye saatiyle 22.53’te, ‘🏳️‍🌈 Pride yolculuk: En iyi LGBTİ+ seyahat noktalarımız’ konulu bir mail gönderdi.

8 Haziran 22.53, Rocketmiles’tan gelen mail.

‘Muhteşem bir Pride kutlamasına giderek, en özgün benliğiniz olarak yaşamayı kutlamanızın zamanı geldi. Biz de tam size göre program hazırladık. Rocketmiles ile her gece için binlerce Miles&Smiles mili kazanabilirsiniz’ açıklamasıyla iletilen mail, ‘Gökkuşağını takip et’ ifadesinin ardından dünyada gidilebilecek şehirler ve kalınacak yerlere dair tavsiyeler sunuyordu.

Fakat bu mail sonrası, sosyal medya üzerindeki kısıtlı tepkiden kaynaklı olup olmadığına dair bir belirti göstermeyen bir açıklamayla şirket özür maili yolladı.

Şirket, mesajlarının Türkiye pazarına uymadığını ‘Son iletişimimiz için özür dilemek isteriz’ başlıklı bir postayla duyurdu. Yeni mesajda şu ifadeler yer aldı:

9 Haziran 16.05, Rocketmiles’tan gelen özür maili.

“Bir önceki e-postamız için özür dileriz.

Kısa süre önce bizden müşteri kitlemizin farklı bir bölümüne yönelik bir e-posta aldınız.

Rocketmiles olarak, dünyanın dört bir yanındaki gezginlerden oluşan bir topluluğa hizmet veriyoruz ve bazı mesajların herkes için uygun olmadığını anlıyoruz.

Hatamızdan ve sizi kırmış olabileceğimizden dolayı içtenlikle özür dileriz.

Gelecekte bizden mesaj almak istemiyorsanız , lütfen bize bildirin.”

Rocketmiles, bültenden ayrılacaklar için de üyelikten ayrıl ibaresiyle çıkış yapılabilecek adresi gösterdi.

LGBTİ derneklerden Erdoğan'a cevap: 'Sevmeyi sürdüreceğiz'LGBTİ derneklerden Erdoğan’a cevap: ‘Sevmeyi sürdüreceğiz’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.