Güne başlarken bilmek isteyeceğiniz en önemli 10 Haber
06 Mayıs 2024 Pazartesi
1

Sinan Ateş’in ablası 10Haber’e konuştu: ‘O Audi’ bizi azmettiricilere götürecek

Sinan Ateş cinayetiyle ilgili iddianameyi 10Haber’e değerlendiren abla Selma Ateş ‘İddianamede geçen aracın hangi şahsa ya da kuruma ait olduğu bilgisi bile yok. Oysa o araç her şeyi çözer’ dedi.

2

Dolar yabancı etkisiyle geriliyor, borsa sınırlı yükseldi

Dolar/TL swap ve tahvil piyasasında belirginleşen yabancı ilgisinin de desteğiyle sınırlı gerilerken altın ise toparlanma işareti verdi. Borsa ise güne yüzde 0.5 gibi sınırlı bir yükselişle başladı.

3

Kilis’te vahşet: Suriyeli beş kişilik aile evlerinde ölü bulundu

Kilis'te Suriye uyruklu baba, anne ve üç çocuğu evlerinde ölü bulundu. Sağlık ekiplerinin yaptığı ilk kontrolde anne ve çocukların boğularak öldürüldüğü belirlenirken baba ağzı bağlı şekilde ipte asılı bulundu.

4

Gazze ABD’deki protestolardan mutlu: Arap dostlardan bu desteği görmedik

ABD'de üniversiteler mezuniyet dönemine girerken protesto ateşi olduğu gibi devam ediyor. Michigan Üniversitesi'nin mezuniyetine öğrenciler Filistin bayraklarıyla katıldı. Gazze ise protestocuların mesajını aldı, teşekkür ediyor.

5

Üniversite yönetimi: HÜT isimli grup öğrenci dövüyor

Hacettepe Üniversitesi yönetimi sosyal medya hesabından açıklama yaptı: Kendine "Hacettepe Üniversitesi Teşkilatı HÜT” ismi veren grup öğrencilere saldırıyor, güvenlik görevlilerini tehdit ediyor.

6

Kariye ibadete açılıyor

2020'de yeniden camiye dönüştürülen Kariye kapsamlı bir restorasyondan sonra bugün ibadete açılıyor. Geçmişi 536 yılına uzanan, Türkiye'nin UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne dahil olmuş ilk mekânlarından Kariye 2020'den beri restorasyondaydı.

7

Benzine yüzde 4, motorine yüzde 2.8 indirim geliyor

LPG’den sonra bu hafta da benzine ortalama yüzde 4, motorine ise ortalama yüzde 2.8 indirim geliyor. Bu gece yarısı uygulanacak indirimle İstanbul'da benzinin litre fiyatı 42.18 TL'ye, motorinin litre fiyatı ise 40.19 TL'ye düşecek.

8

İsrail’den Refah işgalinin sinyalleri: Filistinlilere tahliye emri verildi

İsrail baskılara rağmen bugün Refah'ın doğusundaki mahallelere sığınmış Filistinlilerden bölgeyi boşaltarak "insani bölge" olarak nitelediği "daha güvenli" yere gitmelerini istedi. Bu hamle şehrin işgale daha da yaklaştığı şeklinde yorumlanıyor.

9

Eski voleybolcu ve sevgilisi hırsızlıktan gözaltında

İzmir'de büyük kulüplerin erkek voleybol takımlarında da 'smaçör' olarak oynadığı öğrenilen Ç.Ö., ile sevgilisi olduğu iddia edilen öğretmen D.A. bir elektronik mağazasından teşhir ürünü bilgisayarı çaldıkları suçlamasıyla gözaltına alındı.

10