Bu yıl İstanbul ve etrafı özellikle kurak geçiyor. Son yağışlara rağmen barajların doluluğu daha yeni yüzde 61 seviyesine geldi. Oysa geçen yıl Şubat ayında barajlar yüzde 80'den fazla doluydu. Yaza kadar barajlar dolmazsa sonbaharda İstanbul su sıkıntısı yaşayabilir.
İstanbul’da kurak geçen yaz aylarının ardından yüzde 83 seviyesinden yüzde 27’lere kadar düşen baraj doluluk oranlarında son günlerdeki kar yağışlarıyla birlikte artış yaşandı. Doluluk oranı, yüzde 61’i geçti. Ancak bu doluluk hala yeterli değil. Geçen yıl şubat ayında İstanbul’un barajları yüzde 80 doluydu, yaza da öyle girildi.
İstanbul ve etrafı bu yılı özellikle kurak geçiriyor. Son dönemdeki yağışlar bir ölçüde yartaya merhem oldu ama barajlar aslında dolmuş değil, oysa Mayıs ayına kadar dolması gerek. Yoksa İstanbul sonbahar aylarında ciddi su sıkıntısı yaşamaya başlayabilir.