Çanakkale cayır cayır yandı, boğaz trafiği dört saat durdu

Çanakkale Eceabat’ta başlayan orman yangını rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü. Köy boşaltıldı, Çanakkale Boğazı’nda trafik durduruldu, tarihi alanlara girişler yasaklandı. Alevlerle mücadele sürüyor.

Çevre 19 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Hava sıcaklıklarındaki artışla birlikte yurdun dört bir yanından yangın haberleri gelmeye başladı, ama dün en kritik haber Çanakkale’dendi.

Çanakkale’nin Avrupa yakasındaki Eceabat ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı. Yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor. Yangının büyümesi ihtimaline karşı Anafartalar köyü tamamen boşaltıldı. Orman yangını nedeniyle saat 17.00 sıralarında tek yönlü kapanan Çanakkale Boğazı saat 20.45 itibariyle tekrar açıldı.

Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde Kumköy yakınlarında saat 16.00 sıralarında ormanda yangın çıktı. Yangın rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayıldı. Bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Yangına havadan ve karadan müdahale gece geç saatlere dek sürdürüldü.

Bakan Yumaklı bilgi verdi

Tarım ve Ormanı Bakanı İbrahim Yumaklı Çanakkale’deki yangınla ilgili açıklama yaptı. Bakan Yumaklı “Çanakkale Eceabat yangınına müdahalemiz sürüyor. Yine Anız yakılmasıyla başlayan ve ormana sirayet eden yangına; 9 uçak 6 helikopter, 67 kara aracımız ve 362 orman kahramanımızla müdahale ediyoruz” dedi.

Yangın nedeniyle Tarihi Alan’a geçişler durduruldu. Çanakkale Valiliği’nden yapılan açıklamada “Eceabat ilçesi civarında devam eden orman yangını nedeniyle Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanına girişler ikinci bir duyuruya kadar durdurulmuştur” dendi.

Boğaz trafiğine yangın ayarı

Yangının büyümesi ihtimaline karşı Anafartalar köyü tamamen boşaltılırken vatandaşlara Çanakkale Savaşı’nın yaşandığı tarihi Gelibolu yarımadasındaki 57. Alay ve Conkbayırı’na gitmemeleri uyarısı yapıldı.

Türkiye’nin yapay zeka temelli yangın önleme sistemine ödülTürkiye’nin yapay zeka temelli yangın önleme sistemine ödül

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.