Güne başlarken bilmek isteyeceğiniz en önemli 10 Haber
26 Nisan 2024 Cuma
1

Erdoğan’ın Washington ziyareti her gün biraz daha muamma haline geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 9 Mayıs'ta ABD'nin başkentine gideceği üstelik bir gezinin ABD Başkanının resmi davetiyle olacağı söyleniyordu ama Beyaz Saray bunu yalanladı 'Planlanmış bir ziyaret yok' dendi. Haziranda bu kez Washington'da NATO zirvesi var

2

Merkez politika faizini artırmadı ama TL mevduatı için gizli faize yol verdi, mevduat faizi artabilir

Politika faizini yüzde 50'de sabit bırakan Merkez Bankası TL mevduat payının artırılması ve KKM'den TL mevduata geçişin desteklenmesi amacıyla TL zorunlu karşılıklara uygulanacak faizi yükseltecek 'gizli faiz artırımı' kararı aldı. 

3

Çorlu tren kazası davasında nihayet karar: Dokuz kişi ceza aldı, aileler ‘Yüreğimize biraz olsun su serpildi’ dedi

Çorlu'da 25 kişinin öldüğü tren kazasının davasında 6 yıl sonra nihayet karar çıktı. Mahkeme yargılanan sanıklardan 9 kişiyi çeşitli hapis cezalarına çarptırdı, dört kişiyi de beraat ettirdi. Kazada yakınlarını kaybedenler sevinçli.

4

Polatgiller gelirlerini açıkladı, yakınları Banu Parlak’ın yüzüne tükürdü

Dilan-Engin Polat çifti, bir başka fenomen olan Banu Parlak’ın güzellik salonunu kurşunlatmak suçlamasıyla hakim karşısına çıktı. Aylık gelirlerini 200'er bin TL olarak açıklayan çift, suçlamaların tamamını reddetti. Duruşma sonrası olay çıktı.

5

AYM Başkanı üstü kapalı uyardı: Anayasa Mahkemesi’nin yetkilerine çok dokunmayın

Yeni Anayasa Mahkemesi Başkanı Özkaya "Yapılabilecek anayasal veya yasal düzenlemelerde müessesenin bugünkü işlevselliğini kaybetmeden korunması gerektiğini düşünüyoruz" dedi. Özkaya'ya göre "Sorun görülen bazı durumlar için düzenleme düşünülebilir."

6

Boğaziçi-Emory hattında hak hukuk arayışının ibretlik rastlantıları

ABD'deki üniversitelerin büyük kısmının kampüsleri çadırlarla dolu. Sebebi Filistin'le dayanıştıklarını göstererek ateşkes çağrısı yapmak. Öğrenciler öğretmenlerinden de destek alıyor. Emory'de Felsefe bölüm başkanı McAfee de tutuklananlar arasında.

7

Meraklısı kaçırmasın: Devletten satılık 3 çift Michael Jordan imzalı AirJordan

Ticaret Bakanlığı gümrükte bırakılan ABD’li eski basketbolcu Michael Jordan imzalı üç çift spor ayakkabıyı beş milyon liradan satışa çıkardı. Kimse teklif vermedi. Ayakkabılar şimdi yeniden satışta. İhaleye başvuru süreci devam ediyor.

8

Ergin Ataman’dan olay iddia: ‘Siyonistlerin sana ne yapacağını göreceksin’ dediler

EuroLeague çeyrek final eşleşmesinde Panathinaikos ve Maccabi Tel Aviv karşı karşıya geldi. Serinin ikinci maçını PAO 95-79 kazandı. Maç sonrası Ergin Ataman, Maccabi koç ekibinden birinin kendisini tehdit ettiğini açıklayarak geceye damga vurdu.

9

10