İBB Başkanı ve CHP'nin Cumhurbaşkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından mesajında tüm muhalefete tarihi sorumluluk düştüğünü yazdı, iktidara karşı ortak akılla hareket etme çağrısı yaptı.
İBB Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından “Muhalefete çağrımdır” başlığıyla bir mesaj paylaştı. İmamoğlu tüm muhalefete tarihi bir sorumluluk düştüğünü belirterek iktidara karşı ortak akılla hareket etme çağrısında bulundu.
Ülkedeki sorunları tek tek sıralayan İmamoğlu “Tüm muhalefete tarihi bir sorumluluk düşmektedir” ifadelerini kullandı.
“Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve liyakatsiz ekonomi yönetiminin Türkiye’ye yaşattığı çöküş sebebiyle her alanda kaybeden bir ülke olmaya devam ediyoruz” diyen İmamoğlu şunları aktardı:
“Ülkenin, devletin, yürütme, yasama ve yargının tek kişinin yetkisine bırakıldığı bu ucube sistemde adalet sistemine güvensizlik %80’i aşmıştır.
Adaletsizlik, devletin temelini sarsacak duruma gelmiştir. Yarınların daha iyi olmayacağına inananların oranı %70’lerde, meşruiyetini kaybetmiş iktidarın oy oranı %20 seviyesindedir.
Eğitimdeki derin başarısızlık, umutsuzluk ve geleceğe dair belirsizlik, gençlerimizi tüketen bir beka sorunu olmayı sürdürmektedir.
Hep daha iyiyi değil, daha kötüyü konuşan, indirimleri değil zamları bekleyen Türkiye artık yorulmuştur. Korku, kaygı, endişe iklimi sebebiyle konuşamayan milletimizin mutsuzluğu, huzursuzluğu ve güvensizliği derinleşmeye devam etmektedir.”
Bütün muhalefete tarihi bir sorumluluk düştüğünü belirten İmamoğlu şöyle devam etti:
“Toplumsal birliği ve bütünlüğü sağlamak, Cumhuriyetimizi korumak, demokrasiyi ve hukukun üstünlüğünü tahkim etmek, müreffeh bir Türkiye’yi yeniden inşa etmek için birlikte düşünmemiz, ortak akıl üretmemiz artık kaçınılmazdır.
Seçimlerin adil, eşit ve güvenli bir ortamda yapılması için sorumluluk duygusuyla çalışmak olarak hepimizin tarihi sorumluluğudur.
Milletin sandıktaki iradesinin eksiksiz tecellisi için hep birlikte düşünmeli ve çalışmalıyız. Türkiye’nin geleceği için tarihi sorumluluğumuzu gerçekleştirecek bir ortak aklı hep birlikte kurmalıyız.
Türkiye’ye sahip çıkmalıyız!”