Twitter'ın San Francisco'daki genel merkezinin tepesine dikilen ve sürekli yanıp sökmesiyle komşuları rahatsız eden X logosu dün sabah saatlerinde indirildi. San Franciscolular müdahalenin ardından rahat bir nefes aldı.

Teknoloji devlerinin bir bir terk ettiği San Francisco’da tutunmaya kararlı olan ABD’li milyarder Elon Musk, söz konusu şehrin dostu olduğunu söylemesine rağmen son dönemde astığı yanıp sönen parlak X logosu yüzünden komşularıyla neredeyse hasım oluyordu.

Twitter’ın ismini ve logosunu kısa bir süre önce X olarak değiştiren milyarder, bu değişimin gerekli olduğunu, zira Çin’in neredeyse hayatın her alanında yer edinmiş WeChat’ine benzer bir süper uygulama haline geleceği için hem kuş logosunun hem de Twitter isminin kapsayıcı olmadığını dile getirmişti.

Musk bunun akabinde X’i kullanıcıların hafızasına kazımak istercesine Twitter’ın San Francisco merkezinin çatısına böyle bir tabela yerleştirdi. Ne var ki belediye olaya el atarak tabelanın yasalara uygun bir şekilde monte edilip edilmediğine dair bir soruşturma başlattı.

Şehrin yapı denetim departmanının açıklamasına göre merkez binaya kontrole gelen müfettişler, çatıya çıkmak istediklerinde bu talepleri şirket temsilcileri tarafından reddedildi. Temsilcilere göre bu tabela ‘bir etkinlik için geçici bir süreliğine’ asılmıştı.

X logosu kaldırılınca geriye üzerine monte edildiği iki direk kaldı. Fotoğraf: The Standard

Bölgedeki komşular ise yerel haber kanallarına verdikleri demeçlerde birkaç gün önce çatıya dikilen tabelanın üç günde büyük bir sorun haline geldiğini anlatmışlardı. Miao Gong adındaki bir bölge sakini, Fox’a bağlı KTVU kanalına verdiği demeçte, “O kadar parlaktı ki gözlerimi acıtıyordu. Hep açık kalsaydı görmezden gelebilirdim belki de, ama yanıp sönmeye devam ettiği için yokmuş gibi davranmak zor oluyordu” demişti.

San Francisco Standard’ın haberine göre tabela, komşuların şikayetlerinin ardından kaldırıldı. Belediyeden yapılan açıklamaya göre tabelanın yapısal güvenliği ve aydınlatması konusunda 24 şikayet geldiği belirtildi. Tabelanın kaldırılmasının ardından çekilen görüntülerde X logosundan geriye, üzerine monte edildiği iki direğin kaldığı görülüyor.

Elon Musk’ın San Francisco’daki merkeze diktiği X logosu komşuları illallah ettirdi