Serpens takımyıldızına 250 milyon ışık yılı uzaklıkta olan Arp 220, Samanyolu'nun 10 milyar güneşine kıyasla bir trilyon güneşten daha fazla bir parlaklığa sahip. 

James Webb Uzay Teleskobu, iki spiral galaksinin çarpışmasıyla tetiklenen yıldız oluşumu kaynaklı patlamayı görüntüledi. İki spiral galaksinin birleşmesiyle oluşan ultra parlak bir kızılötesi galaksi olan Arp 220’nin çarpıcı görüntüsü servis edildi. 

Serpens takımyıldızına 250 milyon ışık yılı uzaklıkta olan bu galaksi, Samanyolu’nun 10 milyar güneşine kıyasla bir trilyon güneşten daha fazla bir parlaklığa sahip.

Bu çarpışma, bizim galaksimiz olan Samanyolu’nun kütlesinin tamamına eşit gaz içeren, sıkıştırılmış, tozlu bir bölgede yaklaşık 200 büyük yıldız kümesiyle büyük bir yıldız oluşumunu tetikledi.

Ayrıca, kaydedilen yeni görüntüde, galaksilerin çarpışmaya devam etmesi veya kütle çekimi nedeniyle oluşan kuyruklar (galaksilerden uzaklaşan maddeler) mavi renkte, organik maddelerin oluşumu ise kırmızı-turuncu akıntı ve iplikler şeklinde görünüyor. Daha önce radyo teleskoplarıyla yapılan gözlemlerde, aynı bölgedeki yaklaşık 500 ışık yılı mesafesindeki alanda 100 süpernova patlamasına ait kalıntılar tespit edilmişti.

James Webb teleskobu olmaması gereken galaksileri bulup duruyormuş