Twitter'ın en dişli rakibi olacağı düşünülen Threads'e kaydolan 100 milyondan fazla kullanıcının yarısından fazlasının uygulamayı aktif olarak kullanmayı bıraktığı belirtiliyor. Meta'nın CEO'su Zuckerberg ise uygulamayı canlandırmanın peşinde.

Meta’nın Twitter’a rakip olarak 5 Temmuz’da piyasaya sürdüğü Threads, ilk haftasında 150 milyon kullanıcıya ulaşmasını coşkuyla karşılamış, ancak bu coşkusu çok uzun sürmemişti. Zira kullanıcıların uygulamaya merakı kısa ömürlü olmuştu. Reuters’da yer alan habere göre, Threads’in amiral şirketi Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg, perşembe günü şirket toplantısında çalışanlarına uygulamaya kaydolan kullanıcıların büyük bir çoğunluğunun uygulamaya girmeyi bıraktığını dile getirerek bu durumu nasıl çözecekleri konusunda beyin fırtınası yaptı.

Buna göre Zuckerberg, “Açıkçası 100 milyondan fazla kullanıcıya sahipken hepsinin ya da yarısının burada kalması iyi olurdu. Ancak daha bu noktaya gelemedik” dedi. Üçüncü taraflarca paylaşılan veriler, Threads’in aktif kullanıcılarının yarısından fazlasını kaybetmiş olma ihtimalini gösteriyor. Site analiz şirketi SimilarWeb, uygulamanın Android kullanıcılarının 7 Temmuz’da 49 milyondan 14 Temmuz’da 23,6 milyona, 23 Temmuz’da ise 12,6 milyona düştüğünü bildirmişti.

Henüz iOS verilerine sahip olmadıklarını belirten analiz şirketi, “Ne var ki veri modelinin benzer olduğundan şüpheleniyoruz. Threads, Instagram ile olan yakın bağlantısı sayesinde roket gibi şahlansa da uygulamanın tutabilmesi için eksiklikleri tamamlamalı ve bazı yeni, eşsiz özellikler getirmeli” dedi.

Threads’in uygulamaya giren kullanıcıların çok büyük bir kısmını tutamaması kulağa cesaret kırıcıymış gibi gelse de Zuckerberg’in çalışanlara kullanıcıları uygulamada tutma oranının Meta yöneticilerinin beklediğinden daha iyi olduğunu söylediği belirtiliyor. Zuckerberg’in çalışanlara masaüstü sürümü ve arama işlevi de dahil olmak üzere daha fazla özellik eklendikçe kullanılma süresinin artmasını beklediklerini söyleyerek motive ettiği de belirtildi.

Ars Technica’nın haberine göre Zuckerberg toplantıda, “Threads’teki gidişatımız konusunda oldukça iyimserim. İlk günden itibaren eşi benzeri görülmemiş bir büyüme kaydettik ve daha da önemlisi her gün beklediğimizden daha fazla insanın uygulamaya döndüğünü görüyoruz. Şimdiyse kullanma süresini uzatacak özelliklerle temel unsurları geliştirmeye odaklanıyoruz” dedi. Zuckerberg yatırımcılara yaptığı konuşmada Threads’in üzerinde çalışan ekibin küçük olmasına rağmen gerçek bir patlama yaşayarak büyük fırsatlar yarattığını dile getirdi.

Threads’in baş ürün sorumlusu Chris Cox da Meta’nın ‘Instagram uygulamasını kullanan kişilerin önemli yazısellerini görebilmesini sağlamak’ gibi ‘elde tutmayı sağlayacak özellikler’i düşündüğünü söyledi. Threads, Instagram’ın bir parçası olarak piyasaya sürüldüğünden kullanıcılar hesaplarını Instagram’ı silmeden kapatamıyor.

Twitter’a güzel haber: Threads’in kullanım oranı şimdiden düşüşe geçti