Dördüncü kez gerçekleşen Yıldızlar Altında Giresun, Yıldız Fotoğraf Kampı'nın bu seneki buluşma noktası Şebinkarahisar ilçesindeki Çatalgöl oldu. Türkiye'nin farklı şehirlerinden 78 fotoğrafçının bir araya geldiği etkinlikte katılımcılar perseid meteor yağmurunu fotoğrafladılar.

Giresun Belediyesi tarafından Giresun Doğa Sporları Kulübü, Giresun Fotoğraf Sanatı Derneği  ve Giresun Gezgin Fotoğrafçılar Derneği işbirliğinde düzenenlenen Yıldızlar Altında Giresun, Yıldız Fotoğraf Kampı bu sene dördüncü kez gerçekleşti. Etkinlik için bir araya gelen 78 fotoğrafçının buluşma noktası Çatalgöl oldu. Bu kez hedef büyüktü. Katılımcılar, perseid meteor yağmurunu izleyip fotoğrafladılar. Kamp kuran katılımcılara teorik eğitimler verildi.

Etkinlik her sene Giresun’un farklı bir bölgesinde gerçekleşiyor. Giresun Doğa Sporları Kulübü başkanı Ahmet Kılıç, yıldız fotoğrafçılığı etkinliğine katılımın giderek arttığını işaret ederek bugün İstanbul, Samsun, Trabzon ve Yozgat gibi birçok ilden katılımcılara ev sahipliği yaptıklarını söyledi.

Kendisi ve iki arkadaşıyla Giresun’da yıldız fotoğrafının altyapısını çalıştıklarını aktaran Kılıç, “Bu çalışmalar daha sonra da Giresun Belediyesinin desteği ile kamp haline dönüştü. Biz sahada şunu gördük ki bir fotoğraf potansiyeli var. Bu potansiyeli de hem Giresun’a hem dünyaya anlatmaya çalışıyoruz” dedi.

Fotoğraf sanatçıları havanın fotoğraf için uygun olduğunu söyledi.

Giresun için zengin bir fotoğraf arşivi

Etkinlik, Türkiye’nin farklı kentlerinden birçok fotoğrafçıyı bir araya getirdi. Etkinliğe Ankara’dan katılan fotoğraf sanatçısı Hamit Yalçın da bu isimlerden biri. Perseid meteor yağmurunu fotoğraflamak için kampa katılan Yalçın, bölgeye ilk kez gelmiş.

Coğrafyanın güzelliğinden etkilendiğini belirten fotoğraf sanatçısı, “Gökyüzü muhteşem. Katılımcıların hepsi doyasıya gökyüzünün o muhteşem derinliğinde ve aydınlığında dilediğince fotoğraflarını çekiyorlar. Hepimiz çok mutluyuz” dedi.

Ayrıca Etkinlik kapsamında çekilen fotoğrafların Giresun için zengin bir fotoğraf arşivi olması umuyor. Meteor yağmurunu izlemek için İstanbul’dan gelen fotoğraf sanatçısı Maside Dilekçi ise katılımcılarla muhteşem bir meteor yağmuru şöleni izlediklerini ifade ederek “Kendisi bile bu kadar güzel fotoğraf çekeceğine inanmayanlar bugün burada çok güzel yıldız fotoğrafları çekti” dedi.

Ankara’da meteor yağmurunu izlemek isteyen 1000 kişi rasathanede buluştu