Hakkari’de elektrik dağıtım ekiplerinin yaralı şekilde bulduğu ayının ateşli silahla vurulduğu belirlendi. Hayati tehlikeyi atlamak üzere olan ayının felç riski var. Şanlıurfa’da ise bir araçta dört yaralı ceylan yavrusu ele geçirildi. Ceylanlar tedaviye gönderildi, araçtakilere para cezası kesildi.

Sokak hayvanlarına yönelik şiddet ne yazık ki gündemden düşmüyor. Kedi ve köpeklerin araçla ezilmesi, tüfekle vurulması neredeyse sıradan hale geldi. Sokak hayvanlarına şiddetin önüne geçmek için çıkarılan yasa da yeterli olmadı. Bu kez şiddete maruz kalanlar sokak hayvanları değil yaban hayvanları. Üstelik aynı gün, iki ayrı şehirde, bir ayı, dört de ceylan yavrusu şiddet mağduru oldu.

Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) ekipleri, Hakkari’nin Çukurca ilçesine 15 kilometre uzaklıktaki Kazan Vadisi’ndeki yolda yaralı bir erkek ayıyı fark etti. Dağdan kopan kaya parçaları nedeniyle yaralandığı düşünülen ayı için Doğa Koruma ve Milli Parklar Hakkari İl Müdürlüğü’ne bilgi verildi.

İETT şoförü köpeği ezip kaçtı

Bölgeye gelip, ilk müdahaleyi yapan ekipler, daha sonra 3 yaşındaki ayıyı Van’a sevk etti. Van YYÜ Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne getirilen ayı, burada tedavi altına alındı. Burada ayının ateşli silah ile vurulduğunu belirlendi.

Merkez Müdürü Prof. Dr. Lokman Aslan, “Her ateşli silah yaralanmasında, hayati tehlike olur. Çünkü ateşli silahla atılan mermi, hayati organa isabet etmiş. Felç tablosunu çözebilirsek ayı yaşamını devam ettirir. Şu an itibarıyla verdiğimiz serum ve ilaçlar ile hayati tehlikesini atlatmak üzeredir. Ama felç tablosu hala devam etmekte” dedi.

Çuvalda 4 yaralı ceylan yavrusu ele geçti

Şanlıurfa’da jandarmanın durdurup arama yaptığı otomobilde, çuvalda 4 yaralı ceylan yavrusu ele geçti. Araçtaki üç kişiye, 200 bin lira idari para cezası kesildi.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, ihbar üzerine Tekyamaç Mahallesi’nde plakası açıklanmayan bir otomobili durduruldu. Otomobilde arama yapan ekipler, çuvalda dört yaralı ceylan yavrusu buldu.

Ceylanlar, tedavileri yapılmak üzere Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Otomobilde bulunan İ.D., R.A. ve M.D.’ye 200 bin lira idari para cezası uygulandı.

Köpekleri besleyen komşusuna kurşun yağdırdı