Haftalardır mevsim normallerinin üzerinde seyreden ve bunaltan sıcaklar önümüzdeki günlerde de devam edecek. Meteoroloji haftanın ilk üç günü için İç Anadolu, İç Ege, Akdeniz ve Trakya'da aşırı sıcak uyarısı yaptı.

Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgası Türkiye’yi etkisi altına aldı. Mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıkları herkesi bunalttı. Meteoroloji Kurban Bayramı dönüşü yeni hafta için sıcaklık uyarısı yaptı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün beş günlük hava tahmin haritasına göre bu hafta sıcaklar mevsim normallerinin üstünde seyretmeye devam edecek. Pazartesi günü neredeyse yurdun tamamında aşırı sıcaklar etkisini gösterecek. Salı günü Marmara’da rüzgar, Doğu’da yağış bekleniyor. Çarşamba günü yağışlar Doğu Karadeniz’de etkisini gösterecek. Haftanın son iki gününde aşırı sıcaklar Ege, İç Anadolu, Akdeniz ve Güney Doğu’da devam edecek. Marmara, Karadeniz ve Doğu’da ise sıcaklıklar mevsim normallerinde seyredecek.

Meteoroloji’nin beş günlük hava tahmin haritası

Yapılan son değerlendirmelere göre yurdun doğu kesimleri ile Doğu Akdeniz’in parçalı bulutlu, Doğu Akdeniz’in Toroslar kesimi, Osmaniye, Hatay, Hakkari çevreleri, Kahramanmaraş’ın batı kesimleri, Van’ın güney ve doğu ilçeleri ile Şırnak’ın doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği açıklandı.

Çifte bayram: Bunaltıcı sıcaklar normale iniyor

 

Meteoroloji’den yapılan açıklamada Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli rüzgarların beklendiği vurgulandı.

Açıklamada “Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu’nun batısında güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’da kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 kilometre/saat) olarak esmesi bekleniyor. Yeni haftada ülke genelinin az bulutlu ve açık, yarın Doğu Anadolu’nun doğusu, çarşamba günü ise Doğu Karadeniz’in yağışlı geçmesi bekleniyor” ifadeleri yer aldı.

Yapılan son değerlendirmelere göre Doğu Anadolu’nun güneyi dışında ülkede yağış yok. Önümüzdeki bir haftada da yağış görünmüyor. Bugünden itibaren üç gün İç Anadolu İç Ege, Akdeniz’in ve Karadeniz’in iç kesimleri Doğu Anadolu’nun batısında ve Trakya’da aşırı sıcaklar var.

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen de yeni haftayla ilgili sıcak uyarısı yaptı. Prof. Dr. Şen “Rüzgar Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat). Orman yangını kontrolünde önemli. İstanbul Şile ve Kilyos’ta rip akıntısı olur dikkat. İstanbul dahil Marmara ve Ege’de kuzeyli rüzgarlar sıcaklığı ortalamaya çekti. Doğu Anadolu’nun güneyi dışında ülkede yağış yok. Önümüzdeki bir haftada da yağış görünmüyor. Bugünden itibaren üç gün İç Anadolu, İç Ege, Akdeniz’in ve Karadeniz’in iç kesimleri Doğu Anadolu’nun batısında ve Trakya’da aşırı sıcaklar var” dedi.

Ege’de sıcaklıklar rekor seviyede: Manisa’da memurlara idari izin verildi