Manisa, İzmir, Bursa, Balıkesir ve Kahramanmaraş dün alevlerle mücadele etti. Ormanlık alanlarda çıkan yangınlara havadan ve karadan müdahale edildi. Bursa ve Manisa'da yangınlar söndürüldü, diğer illerde sürüyor.

Yaz aylarının gelmesiyle orman yangınları da başladı. Dün yine ekipler beş ilde çıkan yangınlara müdahale etmek için seferber oldu. Havadan ve karadan yapılan müdahalelerle söndürülen yangınlar başka bir ilçede yeniden başlayınca ekiplerin mesaisi de saatlerce devam etti.

Bursa’nın Osmangazi ilçesi Sırameşeler Mahallesi Hürriyet Caddesi’ndeki yol kenarında, ağaçların bulunduğu alanda saat 13.00 sıralarında yangın çıktı. Alevler rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü. İhbarla bölgeye itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önemi aldı. Yangın, itfaiye ekiplerinin bir saat süren müdahalesinin ardından kontrol altına alınıp söndürüldü. Yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturma başlatıldı.

Bursa’daki orman yangını.

Balıkesir’in Kepsut ilçesinde orman yangını çıktı. Saat 14.30 sıralarında Kepsut ilçesi Karahaliller Mahallesi’ndeki arazide başladı. Alevler yakındaki ormana sıçradı. Bölgeye uçak, helikopter ve arazözler sevk edildi. Yangının altı saat sonra kontrol altına alındı.

Balıkesir’deki orman yangını.

Manisa’nın Soma ilçesi Darkale Mahallesi yakınlarında çıkan orman yangını ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle üç saatte kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları sürerken yangının çıkış nedenine ilişkin inceleme başlatıldı.

Soma’daki orman yangını.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesindeki yangını söndürme çalışmaları sürerken Türkoğlu ilçesinde de orman yangını çıktı. Cennetpınarı mevkisinde çıkan yangını söndürmek için bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Her iki yangında ekiplerin karadan ve havadan müdahalesi 12 saat sonra gece saatlerinde de devam etti.

İzmir’deki orman yangınına havadan müdahale.

İzmir’de iki mahalle boşaltıldı

İzmir’in Bornova ilçesinde Beşyol Mahallesi yakınlarındaki ormanda saat 13.30 sıralarında belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Bölgeden yükselen dumanları fark eden çevredekiler durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı altı uçak, üç helikopter, 20 arazöz, altı su ikmal aracı ve dört dozer sevk edildi. Öte yandan alevlerin ulaştığı kırsal Beşyol ile Sarnıç mahalleleri boşaltıldı. İzmir Valisi Süleyman Elban “Yangın çıktıktan kısa süre sonra Beşyol ile Sarnıç köylerine yayıldı, civarındaki orman da yanmaya başladı. Havadan ve karadan birçok ekip yangına müdahale ediyor. 15 hava aracı var daha fazla alamıyoruz çünkü alan dar. Jandarma tedbirlerini aldı. Her iki köyü de boşalttık. Beşyol’da üç, Sarnıç’ta ise dört ev zarar gördü. Çok şükür yaralımız ve can kaybımız yok. Ekipler genel anlamda da yangını tutmak üzereler” dedi.

Yangın nedeniyle İzmir-Manisa kara yolu tedbir amacıyla bir süre trafiğe kapatıldı. Yangın saat 20:00 sıralarında söndürüldü.

Türkiye’nin dört bir yanında yangın: İzmir’de alevlerle mücadele sürüyor