Gelingüllü Barajı'nın bu yıl ziyaretçisi geçen yıllara göre daha fazla. Flamingoların uğrak noktası baraj bu nedenle artık vatandaşların da dikkatini çekiyor.

Yozgat’ın Esenli köyünde Kanak Çayı üzerinde sulama amacıyla 1986-1994 yılları arasında inşa edilen Gelingüllü Barajı, artık flamingolarıyla dikkat çekiyor. İlkbaharla gelen binlerce flamingonun bazısı bir süre mola verip yoluna devam ederken, bir kısmı ise barajda kalıyor.

Öte yandan baraj sadece flamingoları değil, göç yolundaki turna, yabani kaz, ördek, kuğu, pelikan gibi birçok türü de misafir ediyor.

Bölge sakinlerinden Resul Demir, gazetecilere, flamingo, pelikan ve diğer kuşları izlemeye geldiklerini söyledi ve baharın gelişiyle birlikte barajın da canlandığını anlattı.Demir, kuşların bu yıl daha fazla arttığını belirtirken barajda balıkçılık yapan Muhittin Binici de flamingoların önceki yıllara göre 3-4 kat daha fazla olduğunu söyledi. Ayrıca bazı flamingoların kış mevsiminde göç etmediğini ve barajda kaldığını da sözlerine ekledi.

Marmara mart ayında yağışlara doydu: Geçen yıla göre yüzde 100 arttı