Muğla'nın Milas ilçesindeki orman yangınına havadan ve karadan müdahale edildi. Ekiplerin 2 saat süren çabası sonucu alevler kontrol altına alındı.

Türkiye bu yaz da orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Geçen hafta Türkiye’nin birçok ilinde başlayan yangınlar için ekipler seferber olurken dün de Milas’ın ciğerleri alevlerle teslim oldu. Muğla’nın bu turistik ilçesinde 12.30 sıralarında çıkan yangın Kısırlar Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Dumanları görenler hemen yetkililere durumu bildirdi.

İhbar üzerine yangının başladığı yere hava ve kara ekipleri sevk edildi. 6 uçak, 6 helikopter, 21 arazöz, 9 su tankeri, 3 dozer, 7 yer ekibi, jandarma, belediye ekipleri ile orman işçileri olmak üzere 300 personelin yoğun çabası sürerken ormandaki yangın makiliğe de sıçradı. Fakat 2 saat süren çalışma sonucu alevler kontrol altına alındı. Yangında, ilk belirlemelere göre orman ve makilik yaklaşık 5 hektar alan zarar gördü. Ekiplerin bölgede soğutma çalışmaları devam ederken, çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Alevlere havadan da müdahale edildi.

Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da Türkiye’nin yüreğini ağzına getiren yangınlar 12-18 Temmuz tarihleri arasında yoğunluk göstermişti. Bu dönemde ise toplamda 147 orman ve 166 ziraat yangını meydana gelmişti. 1-20 Temmuz tarihleri arasında çıkan ise toplamda 295 orman yangını yaşanmış ve 3 bin 160 hektar alan zarar görmüştü.

Geçen yıl aynı dönemde 197 orman yangını çıktı, 1438 hektar alan zarar gördü.

Maraş’ta yangın evlere sıçradı; Bursa’da dağın etekleri kül oldu