ABD seçimlerinin en garip figürlerinden bağımsız başkan adayı Robert F. Kennedy Jr. on yıl önce Central Park'ta bulunan ölü ayıyı kendisinin bıraktığını itiraf etti. Kennedy "Bulan kişi için komik olacağını düşündük" dedi.

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) kasım ayında gideceği seçimler belki de ülke tarihinin en çekişmeli seçimleri… Ancak yaşananları anımsarsak (Trump’a suikast girişimi, Biden’ın seçimlerden çekilip Harris’i işaret etmesi, demans iddiaları, bağımsız aday RFK’nin beynini solucanlar yemesi vb) bunun için en garip ABD seçimi dersek de abartmış olmayız.

Gizemli ayı yavrusu olayının faili Kennedy Jr’mış

Seçimlerde bağımsız olarak yarışa katılacak olan başkan adayı Robert F Kennedy Jr.(RFK) “beynini solucanların yediğini” açıklaması, cinsel taciz suçlamasına “Kilise çocuğu değilim” yanıtının ardından şimdi de başka garip bir olayla gündemde. RFK tam on yıl önce Central Park’ta yaşanan gizemli bir olaydaki rolünü açıkladı. 2014 yılında Central Park’ta ölü bir ayı yavrusu bulunmuş, ayı yavrusunun Central Park’a nasıl geldiği ve öldüğü soruları yanıtsız kalmıştı. RFK de bu soru işaretlerine açıklık getirdi. Çünkü ölü ayı yavrusunu parka kendisi bırakmış… Kennedy Jr. pazar günü yayınladığı videoda on yıl önce New York Central Park’a ölü bir ayı yavrusu bıraktığını anlattı. Kennedy Jr. parka bıraktığı ölü hayvana “bir bisikletli tarafından ezilmiş” görüntüsü verdiğini de söyledi.

Ölü yavru ayıyı yolda bulmuş

Videonun başında anlatacaklarının “kötü bir hikaye” olacağını da belirten Kennedy Jr. New York’un Hudson Vadisi’nde bir gezi sırasında başka bir sürücünün çarparak öldürdüğü yavru bir ayıya rastlamasının öyküsünü paylaştı. 2014 yılında dişi siyah ve yavru bir ayı New York şehrinin göbeğinde Central Park’ta bulunmuştu. O dönemde parkın yakınında yaşayan Florence Slatkin arkadaşının terrier cinsi köpeğinin yerde yatan bir bisikletin yanında bir “şey” gördüğünü söylemişti. 2014 yılında Associated Press’e konuşan Slatkin “İlk başta bunun giysi torbası ya da belki de ölü bir köpek olduğunu düşündük. Ancak yaklaştığımızda bunun ağzı tamamen açık ve yan tarafında çizikler olan çok küçük bir ayı olduğunu fark ettik” demişti.

Polis olay yerine ulaştığında ayının vücudunda travma izleri olduğunu belirtmiş, ancak nasıl öldüğüne de açıklık getirilememişti. Ta ki pazar günü Kennedy Jr’ın itirafı gelene kadar…

‘Bulan kişi için eğlenceli olacağını düşündük’

Bağımsız başkan adayı Hudson Vadisi gezisi sırasında yolda bir başka sürücünün çarparak öldürdüğünü düşündüğü ayı yavrusunu alıp aracına koyduğunu ve daha sonra derisini yüzüp yemeyi planladığını belirtti. ancak uçağa yetişmesi gereken Keneedy Jr’ın ayıyı eve götürecek vakti kalmadığı için planı da değişti. O da ayıyı eve götüremeyip parka bıraktı.

Kennedy Jr. kendisinin ve birlikte olduğu arkadaşlarının içkili olduklarını belirttiği açıklamasında aracında bulunan eski bir bisikleti alıp ayının cesedinin yanına koyduklarını söyledi. Böylelikle ayının bir bisiklet tarafından ezilerek öldüğü görüntüsü vereceklerine “inanmış” olan Kennedy Jr. “Onu bulan kişi için eğlenceli olacağını düşündük” dedi.

Videoda Roseanne Barr ile konuşan Kennedy “Olay ertesi gün bütün televizyon kanallarına çıktı. ‘Aman Tanrım, ben ne yaptım’ dedim” diye konuştu. Olayın büyümesi ardından endişelendiğini çünkü olay mahallinde parmak izleri olduğunu belirten Kennedy “Neyse ki bir süre sonra olay yatıştı” dedi.

Kennedy’nin bu olayı anlatmasının nedeninin New Yorker ekibinin olayın detaylarını öğrenmesi olduğu belirtiliyor. New Yorker’ın olaydaki rolünü öğrendiğini söylerken de Barr’la birlikte gülüyorlardı: “Kötü bir hikaye olacak.”

Bu, Kennedy’nin hem Cumhuriyetçileri hem de Demokratları başkanlık yarışındaki potansiyel etkisi konusunda endişelendiren seçim kampanyasındaki son tuhaf olay olarak da kayıtlara geçmiş oldu.

Kennedy de ayrı telde oynuyor: Cinsel taciz suçlamasına ‘Kilise çocuğu değilim’ yanıtı verdi

ABD başkan adayları da bir garip: Kennedy’nin ‘beyninin bir kısmını solucan yemiş’