Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, Mısır'a ziyareti 11 yıl sonra iki ülke ilişkilerinde bir ilk oldu. Mısır Dışişleri Bakanı Şükri, buluşmada büyükelçilerin geri dönmesi konusunun da ele alındığını açıkladı.

11 yılın ardından Türkiye’nin Dışişişleri Bakanı, ilk kez Mısır’a ziyaret gerçekleştirdi. Bakan Mevlüt Çavuşoğlu’nun, Mısırlı mevkidaşı Samih Şükri’nin davetiyle gerçekleştirdiği ziyarette, Şükri, iki ülke arasındaki ilişkiyi tekrar güçlü şekilde kuracaklarını belirtti.

“Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkilerin gelişmesi her iki ülkenin de çıkarınadır” diyen Şükri, “Sağlam zemine sahibiz ve Türkiye ile ilişkileri güçlü bir şekilde yeniden kuracağımızdan eminiz” şeklinde konuştu. Buluşmada büyükelçilerin geri dönmesi konusunu ele aldıklarını belirten Mısırlı bakan, Mısır’daki Türk yatırımlarını geliştirmek ve önündeki engelleri aşmak için çalışacaklarının altını çizdi: “Mısır’da çeşitli alanlarda Türk yatırımları vardı. Geçmiş yıllarda iki ülke arasındaki ticaret hacmi 9 milyar dolara yükseldi. Bu iki ülke için önemli bir rakam. Hatta Türkiye’nin Mısır’daki yatırımları 2.5 milyar dolara ulaştı. Ayrıca Mısır’ın ülkeye yatırımcı çekmesi için projeleri bulunuyor. Bu da Türk iş insanlarını gelecek dönemde çekecektir.”