ABD Adalet Bakanlığı başkanlık seçimlerinin yapılacağı 5 Kasım’da saldırı düzenlemeyi planlayan 'IŞİD sempatizanı' bir kişinin tutuklandığını duyurdu.

Eski başkan ve Cumhuriyetçi aday Donald Trump’ın 13 Temmuz’da Pensilvanya eyaletindeki bir seçim mitinginde suikast girişimine maruz kalmasının ardından ABD’de seçim öncesi ve seçim gününe ilişkin güvenlik tartışmaları artmıştı. FBI saldırıyı suikast girişimi olarak tanımlamış, incelemelerin ardından olay mahallinde öldürülen kişinin 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu duyurmuştu. Daha sonra 16 Eylül’de Trump Florida’da golf oynarken ikinci bir suikast girişimi oldu. Ancak Trump bundan yara almadan kurtuldu.

Dün ABD Adalet Bakanlığı başkanlık seçimlerinin yapılacağı 5 Kasım’da bir ‘terör’ saldırısına hazırlandığı iddiasıyla Oklahoma’da yaşayan Afganistanlı Nasir Ahmed Tevhidi’nin FBI tarafından tutuklandığını açıkladı.

2021 yılından bu yana Oklahoma’da yaşayan Tevhidi hakkında hazırlanan iddianamede Tevhidi’nin IŞİD sempatizanı olduğu ve son dönemde iki ‘AK-47’ tüfeği ve çok sayıda mermi edindiği bildirildi. Ayrıca Tevhidi’nin 5 Kasım’da kalabalık bir yerde saldırı planladığına ilişkin yazışmalarının ele geçirildiği kaydedildi. Tevhidi de bunu ifadesinde kabul etti.

Tevhidi’nin eşi ve çocukları için Afganistan’a sadece gidiş yönlü bilet aldığı ve eşyalarını satışa çıkardığı gibi detaylara da yer verilen iddianamede seçim güvenliği konusunda bu ve benzeri olası tehditlerle ilgili önlemlerin en üst seviyede tutulduğu belirtildi.

IŞİD’e yardım ve yataklık suçlamasıyla yargılanacağı bildirilen Tevhidi’nin 20 yıla kadar hapis cezası alabileceği söylendi.