Avustralya'da sörf kulübünde soyunma odasında çıplaklık uyarısı tartışma başlattı. 949 üyeli kulübün üyelerinin yüzde 40'a yakını 16 yaşından küçük sörfçüler olunca, üyelerden biraz daha dikkatli olmaları istendi.

Dertleri, hep dünyanın geri kalanından biraz farklı olan Avustralya’da bu kez bir çıplaklık kavgası gündem oldu. Ülkede Yeni Güney Galler’de Terrigal plajında yer alan Avustralya Sörf Cankurtaran Kulübü’nde sıradan bir sörf gününü bitiren Pantle ve Wendy Farley, duş alıp üstlerini giydikten sonra aldıkları email nedeniyle şoka uğradılar.

Buna göre, soyunma odasında daha fazla çıplaklık olmamasına dair uyarı yapılıyordu. Farley, mesajı çılgınlık olarak nitelendirip, “Bir noktada çıplak olmadan nasıl duş alabilir, kurulanabilir ve üstünüzü değiştirebilirsiniz ki?” diyor. Sonrasında soyunma odalarına resmi uyarı asılıyor: “Yüzme kostümünüzle duş alın. Etrafınızda havluyla üzerinizi değiştirin.”

Keşfedilen dev örümcek türü şaşkınlık uyandırdı

Bitti mi? Hayır. Pantle’a aralık ayındaki mailden sonra şubat ayında bir uyarı daha geldi. Çıplaklık yasağı politikasını ihlal ettiği belirtiliyordu: “Kulüp aile dostu bir ortamdır ve çıplaklık kabul edilemez. Kuralları göz ardı etmeye devam etmeniz halinde, disiplin cezasına ve/veya üyeliğinizin sona erdirilmesine maruz kalacaksınız.”

Pantle, bundan rahatsızlık duyduğunu belirtse de Surf Life Saving Australia’nın hazırladığı politika, yetişkinlerin, çocukların bulunduğu ya da girebileceği soyunma kabinlerinde çıplak bulunmamayı şart koşuyor. Bu sörf kulübü de 949 üyeye sahip ve neredeyse yüzde 40’ı 16 yaşın altında.

Her olayda olduğu gibi bunda da Reddit’te bir tartışma açıldı kararı kabul edenler kadar garip bulanlar da vardı. Bir Avrupalı ise şu yorumu yaptı: “Çıplak bir vücut ancak uygunsuz olmayı öğretirseniz uygunsuzdur.”