Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, Bild gazetesindeki makalede "Alman tanklarının Rus topraklarına döndüğü" yorumuna sert çıktı.

Ukrayna’daki savaşın başladığı 2022 yılından bu yana Rusya’nın Batı ile ilişkileri zaten dibi görmüştü. Soğuk Savaş dönemindeki Sovyet Sosyalist Cumhuriyetleri Birliği’nden dahi fazla izole edilen Rusya ile Batı gerilimi bu kez de Alman Bild Gazetesi’nin başlığı nedeniyle köpürdü.

Ukrayna geçtiğimiz günlerde Rusya’nın Kursk oblastına tanklarla girmiş ve hatta 2022’den bu yana ilk kez bir saldırıyı resmen üstlenmişti. Batı’dan Rusya’ya saldırma izni koparan Ukrayna’nın bu operasyonunda 3 Alman tankını kullanması da gündeme gelmişti. Alman tanklarının kullanılmasına ilişkin de Bild Gazetesi’nde bir makale kaleme alındı ancak makalenin içeriği Moskova’yı küplere bindirdi. Söz konusu makalede “Alman tanklarının Rus topraklarına döndüğü” yorumu yapılarak Ukrayna ordusunun Kursk bölgesinde Almanya’ya ait en az 3 “Marder” tipi zırhlı muharebe aracını kullandığı yazılmıştı.

‘Reichstag’ın meydanına en iyilerini göndereceğiz’

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, Bild gazetesinde Alman tanklarının Rus topraklarına döndüğü yorumu yapılan makaleye sert yanıt verdi. Medvedev, X’ten yaptığı paylaşımda, Bild gazetesinde yayımlanan, “rövanşist” sözüyle nitelendirdiği makaledeki “Alman tanklarının Rus topraklarına döndüğü” yorumuna karşılık, Berlin’de yer alan Federal Meclisin (Reichstag) önündeki meydana en iyi Rus tanklarını gönderme tehdidinde bulundu.

Dmitriy Medvedev, “Alman gazetesi Bild, Alman tanklarının Rus topraklarına geri dönüşünü gururla duyurduğu rövanşist bir makale yayımladı. Buna karşılık, en yeni Rus tanklarını Platz d. Republik’e götürmek için her şeyi yapacağız” dedi.

Kursk dönüm noktası mı olacak? Ukrayna ilk kez Rusya’ya saldırısını resmen üstlendi