90'lar deyince aklımıza naylon eşofman ve uzun saçlar mutlaka gelir. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de 90'larda çekilen ve şimdiye kadar hiç yayınlanmamış görüntülerinde bu 90'lar modasına ayak uydurduğu görülüyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 1990’ların başında Filandiya’ya yaptığı bir ziyaret sırasında naylon eşofman giydiği ve saçlarını uzun bıraktığı bir video görüntüsü ortaya çıktı.

Fin yayın kuruluşu YLE, daha önce hiç görülmemiş bu amatör çekim videoyu ismini vermediği bir kaynaktan elde ettiğini bildirdi. Putin, videonun çekildiği tarihlerde 40 yaşlarındaydı. Belirtildiğine göre bu video tam olarak Putin’in St. Petersburg Belediye Başkanı Anatoly Sobchak’ın danışmanı olmasından kısa bir süre sonra 1 Mayıs tatilinde çekilmiş.

Videoda Putin ve Sobchak, belediye başkanının korumalarına karşı masa tenisi oynarken görülüyor. Putin bir noktada gülümseyerek boynunu kaşıyor. Daha sonraki görüntülerde ekibin bir masa başında yemek yediği ve dart oynadığı görülüyor.

Görüntüler, Rusya’dan kereste ithal eden Thomesto adındaki bir Fin şirketine ait ve kurumsal konaklamalar için kullanılan bir villada çekilmiş. Bu villa Finlandiya’nın güney kıyısında, Helsinki’nin yaklaşık 60 mil batısındaki Raseborg’a bağlı Torsö adasında yer alıyor.

Doğu Almanya’nın Dresden kentinde KGB ajanı olarak beş yıl geçirdikten sonra 1990’da St. Petersburg’a (o zamanların Leningrad’ı) dönen Putin, Sobchak’ın ekibine katılarak ticari anlaşmalar ile yabancı yatırımlardan sorumlu dış ilişkiler komitesi başkanı olmuştu.

Videoyu medya kuruluşuna veren kaynak o dönemki Putin için, “Ona yaklaşamazdınız, birlikte biraz içki içip kadınlar ve hayat hakkında konuşayım diyemezdiniz. Alkol konusunda çok ketum davranırdı ve sigara da içmezdi” dedi. YLE’nin kaynağına göre Putin Raseborg villasında da çok az konuşmuştu. Kaynağa göre sorduğu tek bir soru vardı o da, “Bir buçuk milyon Rus Finlandiya sınırını geçerse ne olur?”du. O dönemde Ruslar ciddi gıda ve temel ürün sıkıntısı çekiyordu.

Videoyu yayına alan ilk kuruluş olan YLE, bu görüntülerin ‘Putin’in şimdi kendine biçtiği maço, diktatör imajından çok uzak olduğunu’ söyledi.

Putin’den ABD’ye: Her şeyi yaptırım, tehdit ya da güç kullanarak çözmeye çalışıyorlar