Bunu da yaşamadık demeyiz: ABD Başkanı bir Hollywood yıldızından iş istedi

ABD Başkanı Joe Biden ve Hollywood yıldızı Jessica Alba. / Fotoğraf: YouTube

Biden Hollywood yıldızı Jessica Alba'dan iş istedi, bir baba kızının düğününde yanlışlıkla kendini vurdu, yürüyerek dünyayı gezen İngiliz seyyah Hazar Denizi'ni yüzerek Azerbaycan'a geçti... Son günlerin en tuhaf haberleriyle yine karşınızdayız!

Dünyanın dört bir yanından en sıradışı haberleri derlediğimiz tuhaf haberler bültenimizle yeniden sizlerleyiz. Bu bültenimizde, ABD Başkanı Biden’ın Hollywood yıldızı Jessica Alba’dan iş istemesinden tutun da İngiliz doktorun sünnet skandalına, Hindistan’daki bebek hırsızlığı vakasından Hazar Denizi’ni yüzerek Azerbaycan’a geçen seyyaha son günlerin en tuhaf 10 haberini sizler için derledik.

Biden’dan Jessica Alba’ya: Bana da bir iş bul

İlk haberimiz Amerika Birleşik Devletleri’nden. 81 yaşındaki ABD Başkanı” Joe Biden Ulusal Hispanik Miras Ayı etkinliğinde Hollywood yıldızı Jessica Alba’yla bir araya geldi. Sahneye çıkan Biden, Alba’nın yeteneklerinden övgüyle bahsettikten sonra, samimi bir şekilde “Jessica, bana da bir iş bulabilir misin?” diye sordu. Salondaki davetliler bu esprili anı kahkahalarla karşıladı.

Biden aynı etkinlikte mülteci karşıtı söylemleriyle bilinen Donald Trump’a da yanıt verdi: “Biz göçmenlerin kurduğu bir ülkeyiz ve gücümüz buradan geliyor.”

Seçim ofislerine beyaz tozlu paketler gönderildi

Yine ABD’deyiz. 5 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimleri için geri sayım sürerken ülke genelinde en az 16 eyaletteki seçim ofislerine beyaz toz içeren şüpheli paketler gönderildi. FBI ve Posta Dairesi, New York’tan Tennessee’ye, Iowa’dan Colorado’ya kadar farklı bölgelerde ortaya çıkan bu paketleri incelemeye aldı.

Bazı paketler ‘Amerika Birleşik Devletleri Hainleri Ortadan Kaldırma Ordusu’ imzası taşıyordu. Neyse ki Oklahoma’da gönderilen beyaz tozun un olduğu anlaşıldı ve yetkililer büyük bir tehdit oluşturmadığını duyurdu.

Geçmişte de benzer tehditler yaşanmıştı; Kasım 2023’te seçim ofislerine gönderilen zarflardan bazıları fentanil içeriyordu. FBI bu şüpheli paketlerin arkasındaki kişileri bulmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Hindistan’da bebek hırsızlığı skandalı

Bu sefer kilometrelerce uzağa, dünyanın en kalabalık ülkesine uzanıyoruz. Hindistan’ın Bihar eyaletindeki bir hastanede kimliği belirsiz bir kadın, henüz 20 saat önce doğan bir bebeği kaçırdı. Kırmızı kıyafetli kadın, hastane çalışanlarının ve hastaların dikkatini çekmeden yeni doğan yoğun bakım ünitesine girip bebeği alıp ortadan kayboldu.

Aile, bebeklerini görmek için geldiklerinde çocuğun kayıp olduğunu öğrendi. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntüler sonrası hastanede güvenlik önlemleri arttırıldı.

Doktor Pramod Kumar Singh kalabalık nedeniyle bebeği kaçıran kişinin kolayca fark edilmediğini belirtti.

İngiltere’yi ayağa kaldıran doktor: Onlarca çocuğa acı çektirmiş

Hindistan’dan rotamızı yıllarca bu ülkeyi sömüren ada ülkesi İngiltere’ye çeviriyoruz. İngiltere’de yaşayan eski doktor Muhammed Sıddıki, sünnet ettiği çocuklara büyük acılar çektirdiği gerekçesiyle mahkemede yargılanıyor. Paslı aletler kullanan ve çocuklara yeterli ağrı kesici vermeyen doktor birçok çocuğa korkunç anlar yaşatmış.

Mahkemede Sıddıki’nin aletlerinin sterilize edilmediği ve bazı çocukların hastaneye kaldırıldığı ortaya çıktı. 15 yaşındaki bir çocuğun aşırı kanama nedeniyle hastaneye götürüldüğü belirtildi. Bu işkenceleri dini bir ritüel amacıyla yaptığı düşünülen doktor ise tüm suçlamalara rağmen kendisini savunmaya devam ediyor.

Hedefi dünyayı yürüyerek gezmek: Hazar Denizi’ni geçerek Azerbaycan’a ulaştı

Şimdiyse yanıbaşımızdaki Hazar Denizi’ne uğruyoruz. Dünyayı yürüyerek keşfetmeye kararlı olan İngiliz seyyah Karl Bushby, 371 bin kilometrelik bir alanı kaplayan bu denizi yüzerek Kazakistan’dan Azerbaycan’a geçti. 1998’de başladığı yolculuğunda 58 bin kilometre yürümeyi hedefleyen Bushby, bu büyük hedefin çoğunu tamamlamış durumda.

Kazakistan’ın Aktau kentinden denize giren Bushby 41 günlük yolculuğunun 32 gününü yüzerek geçirdi ve tam 288 kilometre katetti. Yüzme konusunda profesyonel olmadığını belirten seyyah, “Zor oldu ama uyum sağladık” diyerek başarıya ulaştığını anlattı.

Azerbaycan’a ulaşan Bushby’yi sahilde Azerbaycanlı yetkililer karşıladı. Gelecek planlarında ise Azerbaycan’ı yürüyerek gezip ardından Gürcistan’a geçmek var.

Yaşlı kadın piton saldırısına uğradı, dev yılanla iki saat boğuştu

Tayland’da Arom Arunroj adlı kadın bulaşık yıkarken dev bir piton tarafından saldırıya uğradı. 4 metrelik dev yılan, kadının bacağına dolanarak onu boğmaya ve ısırmaya başladı. Zavallı kadın, çaresizce kurtulmaya çalışırken iki saat boyunca çığlıkları yankılandı.

Talihsiz kadın “Dönüp baktığımda bir yılan olduğunu gördüm ve hayatımın tehlikede olduğunu anladım” dedi. Yılanın başını yakalamaya çalışsa da başarılı olamayan kadın, komşularının sesini duymasıyla nihayet yardım alabildi.

Yılan, kadının etrafını sardığında kurtulmak için mücadele etse de başarılı olamadı. Güvenlik ekipleri dev pitonu etkisiz hale getirirken, Arunroj tedavi için hastaneye kaldırıldı. O anları anlatan talihsiz kadın, “Yılanın yemeği olacağımı düşündüm” dedi.

Çiftçiyi yiyen timsahı öldürdüler

Şimdi Tayland’ın güney komşusu Malezya’dayız. Ülkenin Lahad Datu kentinde balık tutmaya giden çiftçi Rusdi Tambah nehir kenarında timsahın saldırısına uğradı. 4.5 metre uzunluğundaki dev timsah, Tambah’ı suya çekerek parçaladı.

Arama kurtarma ekipleri çiftçiyi yediğini fark ettikleri timsahı tespit ederek silahla vurarak öldürdü. Tambah’ın cesedi ise yetkililere teslim edildi.

Sabah ve Saravak bölgelerinde timsah saldırıları sık yaşanıyor. Son 20 yılda 135 kişi bu saldırılarda hayatını kaybetti.

270 canlı akreple yakalandı, 400 bin liraya yakın para cezası yedi

Şimdiyse anayurda, Türkiye’ye dönüyoruz. Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde Y.Y. isimli bir kişi izinsiz olarak topladığı 270 canlı akreple yakalandı. Jandarma ekiplerinin kırsal Damlasu Mahallesi’nde durdurduğu araçta şeffaf bir kap içinde canlı akrepler bulundu.

Y.Y. izinsiz akrep toplama ve taşıma nedeniyle tam 387 bin lira para cezasına çarptırıldı. Akrepler Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerine teslim edilerek yeniden doğaya bırakıldı.

Kızının düğününde kendini vurdu

Yine Türkiye’den devam ediyoruz yolumuza. Çorum’un Mecitözü ilçesine bağlı Sarıhasan köyünde yaşayan 49 yaşındaki Selim K. kızının düğününde elinde tuttuğu tabancanın kazara ateş almasıyla elinden yaralandı. Olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Yaralı adam sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada yapılan tedavi sonrasında Selim K. Ankara Etlik Şehir Hastanesi’ne sevk edildi.

Yolcunun yemeğinden fare çıktı, uçak acil iniş yaptı

Son istasyonumuz ise gökyüzü. 18 Eylül’de Oslo’dan Malaga’ya giden bir İskandinav Hava Yolları (SAS) uçağında yolculardan biri yemek tepsisini açtığında içinden bir fare fırladı! Airbus A320-200 model uçaktaki olay sonrası fare ortadan kayboldu ve mürettebat güvenlik riski sebebiyle rotayı Kopenhag’a çevirdi.

Uçak acil iniş yaparken yolcular başka bir uçakla Malaga’ya ulaştırıldı. Yolculardan Jarle Borrestad sosyal medyada “Yanımdaki kadının yemeğinden fare çıktı, inanılmaz!” diyerek yaşananları paylaştı.

SAS sözcüsü ise böyle olayların çok nadir olduğunu belirterek tekrarlanmaması için önlemler alındığını söyledi.

Bunu da yaşamadık demeyiz: İdam cezası alsın diye eşinin aracına esrar koydu

Bunu da yaşamadık demeyiz: Dünyanın ‘en çirkin’ köpeği, yılanlı intikam vakası…

Exit mobile version