Hindistan'da dini bir kutlama sırasında nehirlerin taşması felakete yol açtı. Jivitputrika Vrat bayramı için nehirlere giren Hintliler, boğularak öldü. En az 46 kişinin yaşamını yitirdiği felakette, ölenlerin 37'sinin çocuk olduğu ifade edildi.

Hindistan’da yine bir dini kutlama sırasında kitlesel ölüm olayı yaşandı. Hindistan’ın kuzeyinde milyonlarca kişi bir Hindu dini bayramını kutluyordu. Ancak kutlamalar cehenneme döndü. Dini bayramın ritüeli nedeniyle nehirde yıkanmak isteyen çoğu çocuk en az 46 kişi boğuldu.

Bihar’ın afet yönetim departmanından yapılan açıklamada, ölenler arasında 37 çocuk ve yedi kadının da bulunduğu belirtildi.

Hindistan esasen dini etkinlikler sırasında yaşanan izdihamlar nedeniyle çokça kitlesel ölümlere tanık olunan bir ülke. Ancak kutlamalar sırasında bu kez yaşanan kitlesel boğulma ise nadir örneklerden biri olarak kayda geçti. Yerel medya, şiddetli yağışların ardından eyaletteki bazı nehir ve göletlerin sellerle taştığını bildirdi. Eyalet yönetimi, ölenlerin her birinin ailesine 400 bin rupi (4 bin 784 dolar) tazminat ödeneceğini duyurdu.

Dini kutlamalar için nehirde yıkanmak isteyenler, “adanmışlar” olarak anılıyor. ve “adanmışlar” nehre girmeden evvel 24 saat boyunca oruç tutuyor. Bu bayram genelde ebeveynlerin çocuklarının iyiliği için dualar ettiği yıllık Jivitputrika Vrat bayramı olarak biliniyor.

Hindistan pişiyor: Yeni Delhi 52,3 dereceyle kendi sıcaklık rekorunu kırdı