Üç yıl önce 17 yaşında olan bir gence bu zamana kadar cinsel içerikli fotoğrafları için para ödemekle suçlanan BBC sunucusunun Huw Edwards olduğu açıklandı. Sunucunun kimliğini eşi Vicky Flind duyurdu ve Edwards'ın ruh sağlığı sorunları yaşadığını söyledi.

İngiliz gazetesi The Sun geçen hafta yayımladığı bir haberde ‘tanınmış bir BBC sunucusunun’, bir gence cinsel içerikli fotoğrafları karşılığında üç yılda toplamda 35 bin sterlin verdiğini iddia etmişti. Bu gencin konuşmaların başladığı dönemde 17 yaşında olduğu ve şu anda 20 yaşında olduğu belirtilmişti.

Gencin annesi, çocuğun sunucudan aldığı bu parayı uyuşturucu almak için kullandığını ve şu anda da uyuşturucu bağımlısı olduğunu söyledi. Bunun üzerine BBC, söz konusu iddiaları soruşturmaya başladığını bildirdi. İngiltere Kültür Bakanı Lucy Frazer da BBC Genel Müdürü Tim Davie ile görüştüğünü, konuyla ilgili bilgi aldığını aktarmıştı.

The Times of London’ın haberine göre, iddialardan iki gün sonra gencin avukatı bir açıklama yaparak annenin iddialarını reddetti ve, “Müvekkilimiz ile BBC çalışanı arasında uygunsuz ya da yasa dışı hiçbir şey yaşanmadı. The Sun gazetesinde yer alan iddialar saçmalıktan ibaret” dedi.

İddiaların ortaya çıkmasının ardından gözler BBC sunucularına çevrildi. Birçoğu sosyal medyadan açıklamalar yaparak, bahsi geçen sunucunun kendileri olmadığını belirtti. Son olarak Jeremy Vine Kanal 5’teki programında isyan ederek, “Anladığım kadarıyla sunucu görevden alınsa bile BBC’nin bu kişinin ismini vermesine izin verilmeyebilir. Burada da konu dönüp dolaşıp sunucuya geliyor… Söz konusu kişinin, haksız yere suçlanan diğer sunucular için, ki bunlardan biri de benim, bir dereceye kadar hassasiyet göstermesi gerekiyor “dedi.

Vine daha sonra Twitter’da yaptığı bir paylaşımda, bu iddiaların ‘tamamen masum meslektaşlarına daha çok kin kusulmasına’ yol açacağını ve BBC’nin bu konuda ‘elinin kolunun bağlı olduğunu’ söyleyerek, sunucuyu itirafa çağırdı. Vine’nin bu çağrısından kısa bir süre sonra iddialara konu olan sunucunun kimliği açığa çıktı. 

Kimliğini eşi açıkladı, Edwards uzun zamandır ağır depresyon tedavisi görüyormuş

Eşi Vicky Flind, Huw Edwards’ın cinsel içerikli fotoğraflar için gence para ödeyen sunucu olduğunu açıkladı. PA haber ajansına konuşan Flind, kocasının ‘ciddi akıl sağlığı sorunları olduğunu’ ve ‘bir süre hastanede yatılı tedavi göreceğini’ belirterek, ailesinin mahremiyetinin korunmasını istedi.

Flind, “‘BBC sunucusu’ ile ilgili çıkan haberler konusunda ailemiz için oldukça zor geçen beş günün ardından bu açıklamayı eşim Huw Edwards adına yapıyorum. Öncelikle bunu onun ruh sağlığından endişe duyduğum için ve çocuklarımızı korumak amacıyla yapıyorum” dedi.

Eşinin son yıllarda ağır depresyon tedavisi gördüğünü belirten Flind, “Son birkaç gündür yaşananlar durumu daha da kötüleştirdi. Ciddi bir kriz geçirdi ve şu anda hastanede ve bir süre orada kalacak” dedi.

Eşinin kendisini iyi hissettiğinde yayımlanan haberlere yanıt vermeyi planladığını söyleyen Flind, iddia sebebiyle hedef haline gelen diğer sunuculardan özür diledi.

Polis ‘Ortada suç olarak ele alınabilecek bir durum yok’ dedi, BBC soruşturmaya devam edecek

Metropolitan polisi, salı günü BBC’den soruşturmasını durdurmasını ve elde ettiği bulguları yetkililere teslim etmesini istemişti. Metropolitan polisi, cinsel içerikli fotoğraflar için ödeme yapıldığı yönündeki iddialarla ilgili olarak ortada yargılanmayı gerektirecek bir suç olmadığını açıkladı.

İddiaları ilk yayımlayan The Sun, BBC’nin iç soruşturma ekibiyle işbirliği yapacağını ve ileride bu konuyla ilgili olarak başka iddialar yayımlamayı planlamadığını söyledi. BBC News ise Huw Edwards soruşturmasına devam edeceğini söyledi. Zira BBC’nin bildirdiğine göre Edwards, BBC’deki üç meslektaşına ‘rahatsız edici’ mesajlar gönderdi. Bu mesajlardan alan BBC çalışanlarından biri, bunun ‘uygunsuz ve müstehcen’ olduğunu iddia etti.

Huw Edwards kimdir?

BBC’nin ‘News At Ten’ programını sunan Huw Edwards, İngiliz televizyonlarının en bilindik simaları arasında yer alıyor. 61 yaşındaki Edwards, son 20 yıldır ülkenin en önemli akşam haber programlarından birini sunuyor.

Evli ve beş çocuk babası olan Edwards, Kraliçe 2. Elizabeth’in ölümünü BBC’de duyuran isim olmuştu. BBC’nin büyük haberlerinin aranan sunucusu olan Edwards, seçim yayınlarında, Kraliçe’nin 2012’de elmas jübilesinde ve 2022’de platin jübilesinde ve diğer büyük kraliyet haberlerinin canlı yayınlarında ön planda yer almıştı.

BBC’yi sarsan iddia: Tanındık sunucu, bir gence cinsel içerikli fotoğrafları için para verdi