ABD başkanlık seçimlerine iki haftadan az süre kala ortaya yeni bir iddia düştü. Eski model Stacey Williams, başkanlık yarışında Cumhuriyetçilerin adayı olan Donald Trump'ın 1993 yılında Trump Tower'de kendisini taciz ettiğini söyledi.

1990’lı yıllarda profesyonel manken olarak boy gösteren Stacey Williams, başkanlık yarışına iki haftadan az süre kala Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump ile yaşadığı bir olayı anlattı. Cinsel istismar ve fuhuş ağı oluşturma suçuyla tutuklanıp sonrasında ölen ABD’li pedofili iş insanı Jeffrey Epstein’in de dahil olduğu bu olayda Williams, Trump’ı kendisini taciz etmekle suçluyor.

Williams, Trump ile 1992 yılında o zamanlar birkaç ay birliktelik yaşadığı Epstein aracılığıyla bir Noel partisinde tanıştığını söylüyor. Eski modele göre Trump ve Epstein o zamanlar iki iyi arkadaşmış, sürekli beraber vakit geçiriyorlarmış. Williams ve Trump’ın tanışmasından birkaç ay sonra, 1993 kışında, eski model ve Epstein çıktıkları bir yürüyüşün sonunda Trump Tower’a giderek Trump’ı ziyaret etmişler.

1992 Noel partisinden. Fotoğraf: MSNBC

Eski modelin iddiasına göre Trump Tower’a vardıktan birkaç dakika sonra Trump, Williams’ı “epey sıcak” karşılamış. İddiaya göre kadını kendine çekerek rahatsız edici bir şekilde dokunmaya başlamış. Williams, “Memelerime, belime ve kalçalarıma dokundu” diye anlatıyor. Neler olduğunu anlayamadığı için bir süre donup kaldığını söyleyen Williams, o sırada iki adamın birbirine bakıp sırıttıklarını gördüğünü hatırlıyor.

Olaydan sonra Williams, Epstein ile Trump Tower’dan ayrılmış ama iş insanı ona epey kızmış: “Dışarı çıktığımızda yüzüme bakıp beni azarladı. ‘Bunu yapmasına neden izin verdin?’ diye sordu. Kendimi iğrenç hissettim ve kafam karışmıştı.” Bu ziyaretin Epstein tarafından önerildiğine dikkat çeken Williams, bunun iki iş insanı arasında oynanan bir oyunun parçası olduğuna inanıyor.

Trump ilerleyen günlerde Willaims’ın menajerine Palm Beach’teki evinin havadan görüntüsünü içeren bir kartpostal göndermiş. Willims’ın İngiliz gazetesi The Guardian ile paylaştığı kartpostalda “Stacey – Kendini evinde hissedeceğin evler. Sevgiler Donald” yazıyor.

Trump’ın sözcüsü iddiayı reddetti

Trump’ın kampanya sözcüsü Karoline Leavitt, iddiaları reddederek “Barack Obama’nın yandaşının seçimden iki hafta önce, Harris’in kampanyasıyla bağlantılı olarak ortaya attığı bu iddialar, kesinlikle yanlıştır. Bu sahte hikayenin Harris kampanyası tarafından uydurulduğu açık” dedi.

Williams şimdiye kadar neden susmuştu? Negatif ilgiden kaçındığını söyleyen Williams, “İşimi bıraktım. Bilerek ortadan kayboldum çünkü anonim olmayı seviyorum. Sonra itirafta bulunan kadınların başına gelenleri gördüm. Korkunç ve örseleyiciydi. Bir anne olarak böyle bir şey yapmam mümkün değildi. Bununla kendi yöntemimle savaştım. Sosyal medyada Trump’ı savunanlara cevaplar verdim” dedi.

56 yaşındaki Williams daha önce de bu iddiasının bir kısmını sosyal medyada paylaşmıştı ama detayları ilk kez Demokratların adayı Kamala Harris’i destekleyen Kamala için Mücadele Edenler adlı grubun düzenlediği bir etkinlikte anlattı. Zoom etkinliğinde Williams’ın yanı sıra oyuncu Ashley Judd ve hukukçu Anita Hill vardı. Kamala için Mücadele Edenler grubu, bu hafta cinsel istismara uğramış 200 kişinin imzasını taşıyan bir açık mektup da yayınladı. Bu mektupta Trump’ın ceza almış bir cinsel istismar suçlusu olduğunu vurguladılar.

Epstein’in fuhuş ağını bilmiyormuş

Kısa süre sonra Epstein ile yollarını ayıran Williams, Epstein’in çok sonraları ortaya çıkaracak fuhuş ağı hakkında hiçbir zaman bilgi sahibi olmadığını iddia ediyor. Epstein modern tarihin en büyük fuhuş ağlarından birini kurmakla suçlanıyor. Bu fuhuş ağında çok sayıda çocuğun da kurban edildiği biliniyor. Buna göre o ve işbirlikçileri genç kızları ünlü ya da masöz olma sözüyle kandırıp fuhuşa zorlamış. 6 Temmuz 2019’da tutuklanan Epstein aynı yıl ağustos ayında hapishanedeki hücresinde ölü bulunmuştu. Yetkililere göre Epstein kendini asmıştı.

Trump’ın Epstein listesinde adı geçtiği bilinse de ne düzeyde geçtiği konusunda net ayrıntılar yok. Trump Epstein’in yaptıklarından haberdar mıydı? Fuhuş adasına Trump a gitmiş miydi? Yine de Trump’ın bu konuda suçlu olduğu anlaşılsa anında dava açacak savcılar (bknz. Jack Smith) var.

Epstein davasında suçu olmasa bile Trump hakkında bugüne kadar birçok cinsel istismar suçlaması yapıldı. Bu iddialar arasında Trump kadınları rızaları olmadan öpmesi, eteklerinin altına ilişmesi ve soyunma odasında kadınların üstüne yürümek gibi şeyler var. Eski model Amy Dorris de 2020 yılında Williams’ın anlattıklarına benzer bir iddiada bulunmuştu. Trump o zaman da Dorris’in iddialarını reddetmişti. Şimdiye kadar iddiada bulunup da Trump’ın ceza almasına neden olan tek kadın köşe yazarı E. Jean Carroll. O da 1996 yılında Trump tarafından bir mağazada köşeye sıkıştırılmış.

Trump-Epstein ilişkisi

Trump ve Epstein yıllardır birbirlerini tanıyor. Epstein 2008 yılında Florida’da reşit olmayan bir kişiyi fuhuşa teşvik ve aracılık etmekle suçlanmasından yıllar önce aynı sosyetik etkinliklere katıldıkları ve aynı karelerde yer aldıkları biliniyor. 2002 yılında New York dergisine konuşan Trump “Jeff’i 15 yıldır tanıyorum. Müthiş bir adam. Onunla vakit geçirmek çok eğlenceli. Onun da ben gibi güzel kadınlardan hoşlandığı söyleniyor. Çoğu da genç kadınlar” diye konuşmuştu.

Epstein 2019 yılında fuhuş ağı suçlamasıyla tutuklandığında Oval Ofis’te gazetecilere konuşan Trump “Palm Beach’teki herkes gibi ben de onu tanıyordum. Ama 2000’li yılların başında Epstein ile aramız bozulmuştu. 15 yıldır onunla konuşmuyorum. Hayranı da değilim” demişti.

ABD Seçim Günlüğü: Kamala Harris anketlerde yükseldi ama…